מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות בצמיחה בעקבות אימון כוחערן04/08/2010
שלום
שמי ערן ואני בן 16. אני מתאמן בחדר כושר ומודאג לגבי בעיות בצמיחה. ככל הנראה יש לי עוד מס' מועט של סנטימטרים לגדול, אך בכל זאת אני לא רוצה לפגוע בעצמי.
אני לא בטוח האם עליי לבצע תרגילים עם עומס גדול יחסית (כדוגמת תרגיל לחיצת רגליים - 90 ק"ג) בעוד משקל הגוף שלי נמוך (60 ק"ג). רקע על עצמי:
ספורטאי בענף הקראטה התחרותי מזה 10 שנים, עוסק בפעילות פיזית המון, גובה 1.64.
בתודה מראש
ערן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון התנגדות
איתי הר-ניר04/08/2010אימון התנגדות אינו פוגע בתהליך הגדילה.
אם זאת ראוי שתתיעץ עם איש מקצוע פנים מול פנים בקביעת תוכנית אימונים מאוזנת ומסודרת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלערן
ד''ר איתי זיו07/08/2010הערותי...
1. אימון כוח דווקא מעלה את פוטנציאל הגביהה ולא מקטין אותו. חשוב מאוד העומס המופעל באימונים השונים בעיקר. למשל, אימוני כוח בטווח של 15-8 חזרות בכל סט באימון יגרמו לשינויים חיוביים רבים ואין חשש לבצע אימונים כאלו.
2. חשוב במיוחד להקפיד דווקא על התזונה. בעיות בגדילה ובגביהה הן במקרים רבים תוצא של תזונה לא מאוזנת ונכונה. לפיכך ממליץ לפנות לאיש מקצוע מתאים.
3. המשקלים שהנך מרים באימון חשוב לדעת בכמה חזרות הדבר מתבצע. לא הייתי ממליץ על מספר חזרות נמוך כגון 5-3 חזרות או פחות אלא בטווח שצוין קודם. במידה והנך ספורטאי תחרותי ובכוונתך לשפר את מרכיב הכוח המתפרץ אזי הסיפור שונה ויש לבצע סטים במספר חזרות ממוצע של 8-4 במשקל גבוה דיו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)