אחוז שומן נמוך אבל לא נראה שינוי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אחוז שומן נמוך אבל לא נראה שינוי
    אנונימית
    14/08/2010

שלום,
    אני בת כמעט 19, מתאמנת במכון כושר כבר שנה ורוקדת כבר 12 שנים במספר סגנונות.
    מאז ומעולם הייתי די רזה, עד גיל 12 הייתי מאוד רזה, עד שקיבלתי מחזור והתחלתי קצת לתפוח הגובה שלי היה ונשאר 165 ס"מ, והמשקל הכי גבוה שאליו הגעתי היה 68 בערך.
    זה היה בכיתה י', ומאז פצחתי במודעות עצמית די גבוהה ונסיון להשיל מצעמי את הכל.
    כרגע אני נעה במשקל שבין 57-58 ק"ג, כשבתחילת האימונים במכון הייתי 59.
    מה שכן, אחוזי השומן ירדו, מ- 22.5 ל-16.7 בפעם האחרונה שבדקתי.
    גם הוסת שלי קצת השתוללה כתוצאה מכך אז התחלתי לקחת גלולות כדי לסדר אותה.
    אז הנה הבעיה:
    אני נראת חטובה, הבטן שלי נראת כשל מישהי שמתאמנת וגם הזרועות, אבל הכל נראה גדול כזה, לא מה שרציתי, לא גדול במובן של שרירית, אלא מבנה גוף כזה גדול שאני שונאת.
    אולי זה בגלל שיש לי שרירים?
    האם יש אפשרות להוריד גם מסת שריר בנוסף למסת השומן? או שאולי צריך להוריד עוד במסת השומן כדי שיראה פחות גדול?
    אולי לשנות אימונים?
    (אני כרגע עושה קצת פילאטיס ויוגה, קיקבוקסינג וטאי-בו, שיעור אירובי-דאנס שנקרא ZUMBA ורוקדת בבית מדי פעם..) כמעט כל יום אני עושה משהו.
    התפרט שלי מאוזן ואפילו הלכתי לדיאטנית, שהמליצה לי להוסיף שומנים בריאים לתפריט, וכך אני משתדלת לעשות.
    אני לא אוכלת בשר, רק דגים, וגם לא ביצים.
    וזהו,
    פה נגמרה החפירה, תודה לעונים :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• למגי

ד''ר איתי זיו
    14/08/2010

הערותי...
    1. אחוז השומן המצוין נמוך באופן מהותי מהממוצע לבנות גילך 28-23% בממוצע. אחוז השומן המצוין מתאים לספורטאיות הישגיות!!! לפיכך באחוזי שומן כאלו ברור שהשרירים ייראו לעין ויהיו בולטים. ברם, המחזור החודשי אמור לא להיות סדיר כי אחוזי השומן נמוכים והתופעה ידועה.
    2. במידה והנך השפעה פחות מהותית על מסת השרירים חשוב להעלות את מינון הפעילות האירובית במהלך השבוע ולשים פחות דגש על אימון אנאירובי לסוגיו השונים- אימונים בדופק גבוה, אימוני משקולות או תרגילים שונים עם משקל גוף במספר חזרות בטווח של 12-6 בממוצע.
    3. אי הקפדה על התזונה החלבונית לאחר אימונים אנאירוביים תגרום לתהליכים קטבוליים ותתרום פחות להעלאת מסת השריר.
    4. על פניו נראה שגם משקל הגוף ואחוזי השומן ניתן להעלותם במקצת מכיוון שלשהות בהרכב גוף ןמשקל המצוין לא פשוט כלל ועיקר לשמור למשך זמן.
    כל הכבוד על ההשקעה היוצאת דופן ובהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו