כמה שאלות:

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמה שאלות:
    עדי
    23/08/2010

1) בקשר לספינינג- אני עובדת עם שעון דופק. הדופק הממוצע שלי במהלך האימון הוא 85% בדר"כ והמקסימלי 93% במהלך כל האימון אני לא יורדת מתחת ל 80% דופק
    רציתי לדעת מה זה אומר ועל מה זה מצביע
    האם זה אומר שאני צריכה לעבוד יותר על סבולת לב ריאה (לפי מה שאני יודעת ככל שהדופק נמוך יותר זה מצביע על כך שהאדם מאומן יותר) או שמא זה מצביע על כך שאני באמת עובדת קשה ?...
    מה זה אומר מבחינת שריפת הקלוריות? באיזה טווח אני אמורה להיות בכדיי לשרוף כמה שיותר שומן?
    אשמח לפירוט בכל מה שקשור לכך...

2) האם זה נכון שבכדי להעלות במסת השריר עדיף לעבוד מעט חזרות עם משקל כבד יותר?
    כל סט שאני מבצעת אני עושה בין 10-12 חזרות. במידה ואני ארד ל8 חזרות זה אומר שאני אוכל לעלות משקל ואז בעצם לעבוד יותר על מסת שריר?

3) בתרגיל לזוקפי הגב באמצעות מכשיר (פשיטת גב) האם בשלב הירידה יש לשמור על גב ישר או לעגל אותו מעט?

4) אני רואה בחדר כושר מדריכים שבמהלך אימון אישי מבצעים סט מסוים ומיד אח"כ מעלים את המתאמן לכמה דק' של אירובי, שוב חוזרים לסט ושוב כמה דק' אירובי. רציתי לדעת איזה סוג של אימון זה ומה המטרה שלו....

תודה רבה! 

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות:

הוספת תגובה

• תשובות לשרון

שי אלנקרי
    24/08/2010

שלום שרון,
    1. דופק 80% בו את שוהה במהלך האימון אינו מצביע על כושר לקוי מאחר ואיני יודע באיזה עצימות את פועלת ולכן אפשר לשער שאת פועלת בעצימות מסוימת הגורמת לך להישאר על דופק זה. אם היית מודדת לאורך זמן את קצב הרכיבה שלך (סל"ד-סיבובים לדקה) והיית נשארת על אותו הקצב, אני משוכנע שעם הזמן גם היית רואה שבאותו הקצב בו היית עם כך גם הדופק היה יורד וזה מעיד על שיפור. 2. בכדי לעלות את מסת השריר (היפרטרופיה) עלייך לעבוד בין 8-15 חזרות בכל תרגיל ותרגיל. רק הקפידי להרגיש את ההתנגדות במהלך ביצוע התרגילים (ב-2-3 חזרות האחרונות את מרגישה קושי בביצוע).
    3. אני באופן אישית לא מת על התרגיל הזה, הייתי ממליץ על פשיטת גו בשכיבה מלאה על הבטן, סופרמן על כדור פיטבול או בעמידת שש. כמובן שבתרגיל שציינת יש להקפיד על גב ישר לאורך כל התרגיל.
    4. זהו אימון המשלב פעילות אירובית עם אנאירובית יחד ומטרתה העיקרית היא לשרוף יותר קלוריות, לשמור על הדופק במהלך האימון כולו גבוה יותר וכמובן להפיג את השעמום מהאימון הקלאסי שאליו הורגלנו.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה שי

עדי
    24/08/2010

רק לחדד- אז בעצם הדופק לא אומר לי שום דבר אלא אני צריכה לשים לב לעצימות?....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו