שאלה חשובה מאוד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה חשובה מאוד
    רחל
    03/09/2010

אני רוצה לשנות את תוכניות האימונים שלי הרבה זמן לא עבדתי על פלג גוף העליון ואני מעוניינת לחזור לאימונים אלה ולחזק את מסת השריר שלי..הבנתי שברגע שמסת שריר שלי גדלת ככה יהיה יותר קל לשרוף שומן וקלוריות.אפשר התיחחסות בנושא והסבר כיצד חיזוק מסרת שריר יכולה להשפיע על אימוני אירובי שלי ושריפת שומן וקלוריות

בנוסף יש לציין כי אני עושה הרבה מאוד אימוני ספינינג(כשמתמכרים לזה אי אפר להפסיק) וכל פעם המדריכה אומרת לי לא לשים יותר מדי עומס..
    מסתבר כי ככל שאני שמה הרבה עומס אני מפעילה יותר את שריר הכח של הרגליים ומחזקת אותם במקום לשרוף את השומן אני רק מחזקת את מסת השריר,כלומר אני מפנה את ירידת המשקל לשריר ולא לשומן.(אם אני טועה תקן אותי),אני לא חוצה לנפח את הרגליים להפך אני רוצה להוריד

הייתי שמחה לקבל סוף סוף הסבר לגבי מסת שריר ומסת שומן וכיצד זה משפיע על האימון מבחינת הורדת שומן וקלוריות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה מאוד

הוספת תגובה

• לרחל..

ד''ר איתי זיו
    04/09/2010

הארות...
    1. העלאת מסת גוף רזה משפיעה על עלייה ב- BMR (חילוף החומרים הבסיסי) מכיוון שהשריר מצריך אנרגיה על מנת להתקיים לכן ככל שמסת הגוף הרזה רבה יותר יש לכך השפעה רבה יותר על השימוש בקלוריות והדבר חיובי כמובן. ק"ג שריר צורך יותר אנרגיה מקילוגרם שומן אך לא רק התהליכים שבין אימון אחד לבין האימון שבא אחריו (מכונה "פיצוי יסף") מצריכים גם הם קלוריות בשל הבנייה מחדש של הרקמות שניזוקו בעת הפעילות הגופנית. תהליכים אלה יהיו משמעותיים יותר ככל שהאימון הנו ברמה גבוהה יותר.
    2. אימוני כוח משפיעים ישירות על איכות האימון האירובי והתוצאות הן טובות יותר בכל מישור לכן תמיד יש לשלב בין שני סוגי האימונים ולא לבצע רק סוג אימון אחד. אימונים אירוביים לא תורמים באופן ממשי להעלאת מסת שריר אלא אם כן מדובר באימונים המתבצעים בדופק גבוה במיוחד אזי יש אלמנט של חיזוק. שהות בעת אימון אירובי בדופק גבוה במיוחד מתאים בעיקר לספורטאים ומתאמנים מתקדמים מאוד.
    3. הפחתת שומן אפקטיבית הנה כאמור שילוב של אימונים אירוביים לפחות 3 פעמים בשבוע ועדיף כמה שיותר- עד 6 פעמים בשבוע ושילוב של אימוני כוח- 3 פעמים בשבוע (ניתן גם פעמיים), והקפדה יתרה על התזונה. ללא תפריט המוגבל קלורית לא ניתן להפחית באופן ממשי באחוזי השומן ובמשקל.
    4. חשוב לבדוק מפעם לפעם מידת אחוזי השומן ולא את המשקל. אוכלוסייה העוסקת בפעילות גופנית על בסיס קבוע חשוב שתכמת ההתקדמות מבחינת הרכב הגוף והאסתטיקה על ידי מדידת אחוזי שומן.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו