שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    יניב
    07/09/2010

אני רוצה להתחיל להתאמן ולהתנפח?
    איך אני עושה בלי מכון כושר?
    לקנות מתח לבית?
    משקולות?
    אני לא יודע עם איזה משקל להתחיל? אני בן 17 וחצי...
    מזרון לשכיבות סמיכה וכפיפות בטן או שאפשר פשוט לעשות כפיפות בטן על המיטה?
    שכיבות סמיכה?
    תרגילים לגב?
    והאם משקולות והתעסקות איתם יכולה לגרום לפגיעה בצמיחה ובגובה.?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• ועוד שאלה

יניב
    07/09/2010

האם אבקות חלבון מזיקות לבריאות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות

איתי הר-ניר
    09/09/2010

שלום יניב

אנשים לא מתנפחים, הם מוסיפים מסה.

אימון משקולות אימנו פוגע בגדילה, בכדי להשיג תוצאות צתטרך תוכנית מסודרת ומאוזנת ע"י איש מקצוע.
    תזונה ומנוחה מתאימה באימונים חשובים כמו האימון עצמו.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליניב

ד''ר איתי זיו
    10/09/2010

עונה על שתי השאלות...
    1. מטרת האימון לפי דבריך הנה היפרטרופיה - העלאת מסת שריר. ניתן להשיג מטרת אימון זו גם לא אימון משקולות אם שומרים על הכללים הנחוצים כגון: מספר חזרות בכל התרגילים שנע בין 20-6, צריכת חלבון מספקת (1.5 גרם לקילוגרם משקל גוף בפריסה על כל היום, 3 אימוני כו בשבוע לפחות, זמני מנוחה קצרים בין סט לסט - 45-90 שניות בממוצע ועוד.
    2. חשוב לזכור שבאמצעות מתח ותרגילים אחרים כנגד משקל גוף ניתן אמנם להעלות מסת שריר אך לא כמו באימון משקולות.
    3. על מנת לבצע מבחר תרגילים בבית מומלץ להצטייד במתח, משקולות, ספת לחיצה ואף מוט משקולות. חשוב להצטייד במשקולות בדרגות משקל - נמוך עד גבוה מכיוון שכשחל שיפור יש להעלות משקלים בתרגילים השוןנים על מנת שיושג שיפור נוסף וכך ניתן יהיה להעלות מסת שריר.
    4. חשוב לבנות תוכנית אימונים מסודרת על ידי איש מקצוע.
    5. אימון התנגדות- משקולות לא פוגי על פוטנציאל הגביהה . להיפך- משפר ותורם לגדילה טובה יותר. הדבר תלוי רבות גם בתזונה מכיוון שישנן בעיות בגדילה הןם בדרך כלל בשל תזונה החסרה ברכיבי מזון חיוניים.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו