אימון אירובי או כח?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אימון אירובי או כח?
    מתן
    14/09/2010

אני בן 16, 1.70 מ' ושוקל 53 ק"ג, משקל די נמוך... אני הולך לחדר כושר ואני רוצה להתחיל גם לרוץ כהכנה לצבא.
    המטרה עיקרית שלי היא לעלות במשקל ובמסת השריר, ושמעתי שאם רצים שורפים קלוריות שפוגעות בעלייה במשקל. זה נכון? כדאי לעשות למשל בימים זוגיים אימון כח ואי-זוגיים ריצה או שזה יפגע במסת השריר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אימון אירובי או כח?

הוספת תגובה

• למתן

ד''ר איתי זיו
    15/09/2010

הערותי...
    1. ההוצאה הקלורית בריצה ממוצעת של 25-30 דקות זניחה במיוחד וניתן באמצעות תזונה נכונה לקזז זאת.
    2. ניתן לבצע אימון כוח ואימון אירובי לסירוגין. השאלה המרכזית הנה מטרת האימון. אם המטרה הנה גם העלאת מסת שריר ניתן על ידי 3 אימונים בשבוע לעשות זאת אך מומלצים 4 אימוני כוח בשבוע - אימון מפוצל. מכיוון שהמטרה שצויינה הנה הכנה לצבא ניתן להסתפק באימוני כוח בימים לא עוקבים - סך הכול 3 אימונים בשבוע.
    3. במידה ומדובר על אימונים אירוביים איכותיים - בדופק גבוה חשוב לבצע את אימוני הכוח יום למחרת או בעות אחרות- בוקר-ערב. במידה ומדובר באימונים אירוביים בעצימות לא גבוהה אזי ניתן באותו היום לבצע אימוני כוח.

בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו