למנהלי פורום כושר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• למנהלי פורום כושר
    nissimm
    17/09/2010

אני מתאמן כל יום אימון ביתי אני עושה שכיבות סמיכה מתח כפיפות בטן אני רוצה גם לפתח את הגוף רציתי לברר שתי דברים 1.ראיתי באיזה אתר שאם לא מתאמנים גם עם משקולות זה מוריד את מסת השריר בגוף ואת הכח של הגוף ובאתר אחר ראיתי שדווקא הפוך שכח עם משקולות אם מפסיקים להתאמן אז הכח יורד יותר מהר מאשר מי שהתאמן באימוני קרקע דוגמת שכיבות סמיכה כפיפות בטן ומתח מה באמת הדבר הנכון? דבר שני רציתי לשאול על אימון ברצועות TRXהאם הם יכולות להיות תחליף טוב למשקולות ואם צריך להאתמן כל יום או צריך הפסקה בין אימון לאימון ואם אפשר לפתח גוף יפה עם הרצועות האלו ועם האימון שאני מתאמן תודה מראש ניסים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    למנהלי פורום כושר

הוספת תגובה

• ל- nissimm

ד''ר איתי זיו
    17/09/2010

הערותי....
    1. במידה ומטרת האימון הנה העלאת מסת שריר אין מנוס אלא לעשות שימוש במשקולות חופשיות ואמצעי התנגדות שונים. באמצעות תרגילים המתבצעים כנגד משקל גוף ניתן להלעות גם מסת שריר אך התוצאות תהיינה מוגבלות בשל יכולת נמוכה יחסית להעלות עומס בכל התרגילים לאחר תקופת אימון של חודשים או שנים ואימון סבולת שרירית המקובל בדרך כלל באימונים המתבצעים עם משקל גוף או אביזרים ייחודיים - משפיעים בעיקר על הסבולת השרירית וסיבי השריר האדומים ולכן פחות על המסה השרירית.
    2. משקולות או אמצעים אחרים של אימון לא הם גורמים לירידה מהירה או איטית במסת השריר \(אטרופיה) אלא סוג האימון המתבצע. במידה ומפתחים כוח באופן ממשי הירידה בהפסקה הנה איטית יחסית לעומת מצב בו מבצעים אימונים קלים או משפרים בעיקר את הסבולת השרירית.
    3. רצועות TRX הן חדשות יחסית בשוק ומטרתן הנו שיפור היכולת הפונקציונלית של מערכות שלד-שריר ולא היפרטרופיה או כוח מתפרץ ועוד. לפיכך במידה ומטרת האימון הנה העלאת מסת שריר חשוב לבצע גם אימוני משקולות, מכונות ומשקל גוף על מנת למקסם את התוצאות.
    4. על המאופיין במסת שריר במידה מסויימת, פרופורציה, ובמקביל אחוזי שומן נמוכים ניתן להשיג זאת באמצעות אימון ברצועות TRX ובמקביל תזונה מתאימה המוגבלת קלורית לשם הפחתת אחוזי שומן.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו