מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מכון כושרעדה23/09/2010
שלום רב, אני יחסית חדשה באתר מוטקה. אני מתעמלת כבר שנה במכון כושר גוף ראשון. עדיין קשה לי וכמעט בלתי אפשרי לקום ממצב של שכיבה למצב של ישיבה, כמו כן, קשה לי להעביר רגליים צמודות מעבר לראש ולהורידן מטה בהדרגה, שרירי הבטן שלי חלשים ובעבר כשהייתי יותר צעירה עשיתי את זה ללא כל בעיה. אני מתעמלת בעיקר בפילאטיס ועיצוב. תרגילים הקשורים לזרועות, ידיים, רגליים - אין לי בעיה. בתרגילי הבטן אני מאד מתקשה. למרות ההתמדה לא רואה אצלי שיפור משמעותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעדה
ד''ר איתי זיו25/09/2010הערותי...
1. ראשית מדובר באתר BEOK ולא אתר מוטקה...
2. לא צוינו פרטים חשובים כמו ותק באימון, מטרת האימון, בעיות בריאותיות אם יש, גיל, משקל (תקין/לא תקין) ועוד.
3. במידה ןמטרת האימון הנה שיפור תנועתיות יומיומית, חיזוק שרירי הבטן וביצוע משימות גופניות כאלה ואחרות הרי האימון עצמו צריך להיות פונקציונלי תפקודי. אזי ייעשה שימוש בציוד מתאים והתרגילים שייבחרו הנם כאלה המתאימים לשיפור היכולת הספציפית. חלקם בהתאם למה שצוין.
4. את שרירי הבטן ושרירים אחרים יש צורך לחזק באופן פונקציונלי גם. לדוגמה: גשר קדמי או צידי, חיזוק שרירי הבטן בפולי אמצעי או עליון וכדומה.
5. במידה ומדובר בגיל מתקדם, מעל 50 חשוב לזכור שהתפקוד יורד בגילאים אלה וקשה יותר לשמר יכולות במיוחד שלא נעשתה שמירה עקבית על היכולות הגופניות במהלך החיים.
5. תירגול של פילאטיס ועיצוב בלבד על פניו לא אמור להספיק על מנת לשמר יכולות גופניות במעגלי החיים. מאוד תלוי בעומס האימון. בכל מקרה יש להוסיף אימונים אירוביים ואולי אף אימון משקולות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לד"ר זיו
עדה07/10/2010רק כעת ראיתי את תגובתך. כל חיי התעמלתי וגם רקדתי. אכן, מעל גיל 50 קשה יותר...הבטן שהתדלדלה מפאת הפסקה של שנה בספורט, קשה יותר לחזקה... בפילאטיס יש לנו גם עבודה עם משקולות. קיבלתי גם המלצות של מאמן כושר לעבודה על מכשירים ועם מכשירים (לצערי אין לי זמן להכול...) אני נהנית בעיקר משיעורי עיצוב ופילאטיס ומקווה שעם הזמן כן אצליח לחזק את שרירי הבטן כך שאוכל ממצב של שכיבה ללא עזרת הידיים להגיע למצב של ישיבה. המשקל שלי תקין וה-BMI שלי עומד על 24. ושוב תודה לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)