כאב בצד ימין בזמן ריצה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאב בצד ימין בזמן ריצה
    שירי
    03/10/2010

אני רצה כבר כמה חודשים, שלוש פעמים בשבוע בממוצע, כ-11 ק"מ בכל פעם. כמעט בכל ריצה כואב לי צד ימין. הכוונה לכאב רגיל, כנראה מנשימה לא נכונה. מה שבטוח, זה לא כי אני לא בכושר או משהו כזה... למה זה קורה? גם אם זה נגרם מנשימה לא נכונה, יכול להיות שעדיין לא התרגלתי לנשום נכון בריצה? או אולי זה משהו אחר...? איך אפשר למנוע את זה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאב בצד ימין בזמן ריצה

הוספת תגובה

• כאב בצד ימין בזמן ריצה - תגובה

שי אלנקרי
    05/10/2010

הכאב נגרם בדרך כלל לאחר תחילתה של פעילות גופנית חזקה ועצימה. הכאב מופיע בעת ביצוע פעילויות גופניות הגורמות לתנועות של מעלה ומטה כמו בריצה. כך זה מתרחש: רגל ימין נוחתת על הקרקע, מה שגורם לכבד המצוי בצד ימין של הבטן לצנוח מעט כלפי מטה. באותו זמן הנשיפה גורמת לסרעפת לעלות כלפי מעלה. התוצאה: מתיחה חוזרת ונשנית של רצועות הסרעפת שגורמת לעווית. מומלץ להקפיד על נשימות עמוקות אשר עשויות להפחית את הכאב, ניתן לשכב כאשר ספר עב כרס נמצא על בטנך תוך ביצוע של מספר נשימות בטניות מספר דקות ביום, הקפידי על מאמץ האימון עולה בהדרגתיות. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו