כושר גופני

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כושר גופני
    הרשקו שרה
    14/10/2010

אני אחרי ארועים מוחים רציתי לדעת איזה פעילות גופנית ממולצת?היום אני עושה פילאטיס מכשירים האם כדאי להוסיף פעילות אחרת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כושר גופני

הוספת תגובה

• שרה שלום

איתי הר-ניר
    14/10/2010

קשה לומר מהי הפעילות הגופנית המומלצת בסיטואציה שכזו.
    אופן הפגיעות אחרי אירוע מוחי שונות בהיקפן ובחומרתן.

חסר גם מידע של כמה זמן עבר מאז האירוע?
    האם נעשו טיפולים או ניתנו הנחיות קודמות?

ללא איבחון מקיף של איש מקצוע, קשה עד בלתי אפשרי לומר דרך האינטרנט מהי הפעילות הרלוונטית.

כמובן ישנם הבדלים כאשר נפגעים איזורים שונים במוח ובעומקים שונים.

באופן ככלי הפגיעות הנפוצות לרוב דורשות תרגול של שיווי משקל, קואורדינציה, התמצאות במרחב, שליטה מחודשת בתיפקודים מוטורים בסיסיים, תכנון תנועה, מהירות תגובה ועוד...

אני ממליץ לך להתייעץ עם מרכז לשיקום תנועתי או עם מרכז פיזיותרפי המתמחה בשיקום תנועה ונוירולוגיה.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשרה

ד''ר איתי זיו
    14/10/2010

מציע:
    1. לבצע תרגילים המשפרים את שיווי המשקל והקואורדינציה. זאת ניתן לעשות באמצעות אביזרים שונים, משטחים לא יציבים ועוד.
    2. תרגילים אלה ואחרים חשוב במיוחד לבצע עם איש מקצוע רציני. למשל, פיזיולוג מאמץ, פיזיותרפיסט וכדומה. יש כיום בארץ אנשי מקצוע (לא רבים יחסית..) מעולים בתחומים הללו.
    3. חשוב לבצע גם פעילות אירובית אך זאת יש לבצע עם הנחיה מהרופא המטפל שיקבע עצימות האימון, נפח וכדומה
    .4. לא צוינהמטרת האימון ומדובר במשתנה חשוב במיחד. האם הרזיה, שיפור מצב בריאותי? וכדומה. לכל מטרת אימון יש אימון מתאים.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו