כמה בעיות- אשמח לתשובות מלאות!!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמה בעיות- אשמח לתשובות מלאות!!
    מתאמן
    15/10/2010

שלום, אני מתאמן כבר כמעט שנה על פיתוח גוף.
    לאחרונה עלו בראשי מספר שאלות/בעיות ואשמח לקבל תשובה מפורטת עליהן:
    1. אני בד"כ רגיל לרוץ בהליכון כ-20 דקות לפני האימון כוח. הבנתי שזה מתיש ומדלדל את מאגרי הגליקוגן. לכן, ניסיתי לבצע אימון כוח לפני האירובי ולא חשתי ממש בהבדל מבחינת היכולת (לא הצלחתי להרים משקל גבוה יותר ממה שאני מרים תמיד).
    לכן הגעתי למסקנה שעדיף או להפריד את האירובי והכוח או לעשות אירובי לפני. אם אני אוכל ארוחה מלאה ולאחר שעה וחצי מבצע ריצה בעצימות גבוהה במשך 20 דקות, לאחר מכן עושה אימון משקולות- זה אפקטיבי? הריצה משפיעה לרעה?
    2. אני רץ בהליכון עם שיפוע מאוד גבוה- דבר שמקשה עליי להתמיד בריצה, ולכן אני נוטה להחזיק במעקה שמקדימה שמודד גם דופק בידיים. רציתי לדעת אם זה משפיע לרעה על שריפת הקלוריות בריצה? יש לציין שלמרות שאני אוחז בידית, הדופק שלי עדיין מאוד גבוה (בדקתי אותו לאחר שהפסקתי לרוץ: 180).
    3. שוב, לגבי ההליכון. כפי שאמרתי, אני רץ בעצימות גבוהה (שיפוע גבוה, מהירות יחסית גבוהה), ולכן קשה לי להתמיד בריצה. רציתי לדעת האם זה בסדר שאני רץ במשך רבע שעה, מפסיק לחצי דקה, ושוב רץ 5 דקות. האם יש הבדל בשריפת הקלוריות מאשר ריצה רצופה? או שהדבר אינו משנה כלל?
    4. האם 5 חזרות נחשבות בטווח של היפוטרפיה? לעיתים יש תרגילים אותם אני מבצע רק ב-5 חזרות ולא מצליח יותר.

תודה, מחכה לתשובות :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כמה בעיות- אשמח לתשובות מלאות!! - תגובה

עופר קיס
    15/10/2010

1. הריצה לא תשפיע על הכח המרבי אלא על איכות האימון לקראת סופו= כמות סטים וחזרות
    2.הפרדה בין אימון אירובי והתנגדות של לפחות 5-8 שעות - יעילה מאד
    3. החזקת ההליכון עלולה לגרום לעומס על הגב, תוריד באת השיפוע
    4. בצע אינטרוולים של 3-5 דקות קשה ו 1.5 עד 2 דקות התאוששות במקום 15 דקות ולאחר מכן 5 וכו
    5. 5 חזרות עשויות לגרום להיפרטרופיה אך עדיף ללכת על בטוח ולבצע 8 - 6

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו