שאלה לגבי אימוני אירובי וכוח!!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי אימוני אירובי וכוח!!
    מתאמן
    24/10/2010

שלום,
    לא מזמן שאלתי שאלה לגבי אימוני כוח ואירובי שמשולבים יחד. תגובתך הייתה שאימון האירובי (ריצה) לפני מפריע לאימון הכוח שיבוצע אחריו.
    אבל מצאתי בפורום תשובה שנתת למישהו אחר: "לאחר אימון אירובי של שעה עם דופק מטרה אתה מפעיל את המרכיב האירובי וסיבי השריר הפועלים הם האדומים. באימון כוח אתה מפעיל את המרכיב האנאירובי וסיבי השריר הנכנסים לעפעולה הם הלבנים. מכך אפשר להסיק שאימון אירובי לא אמור להפריע לאימון הכוח אך העייפות הכללית של הגוף תשחק תפקיד במקרים מסוימים."

לכן, אני מתקשה להבין כיצד ניתן לשלב בין שני סוגי האימונים הללו.
    לאחר הריצה אני מרגיש יותר מחומם ונמרץ. אבל עדיין יש הבדל קטן מאשר להגיע לאימון כוח בלי לעשות ריצה לפני- כבר ניסיתי זאת, אמנם לא היה שיפור במשקלי עבודה, אבל היה שיפור בהרגשה הכללית (הגוף לא הזיע).

קשה לי לחשוב על להפריד את האימונים, כי זה יוצא יותר מדי.. יום אירובי ויום כוח- יותר מדי אימונים בשבוע ואין מנוחה. גם לעשות ריצה למשל אחרה"צ ואז באותו יום בערב לעשות אימון כוח נשמע מעייף- זה מצריך ממני להגיע פעמיים למכון.

מהי הדרך הטובה ביותר לדעתך שאוכל לשלב את שני האימונים האלו? מצד אחד אני רוצה לפתח את הגוף אבל מצד שני קשה לי לוותר על סיבולת לב ריאה שהריצה מעניקה לי.

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אימוני אירובי וכוח

שי אלנקרי
    24/10/2010

שלום,
    הדעות חלוקות בעניין זה למרות שהאחד לא אמור להפריע לשני, בייחוד שהנך מתאמן מן השורה (לא ספורטאי) ואינך עוסק בתחום ברמה מקצוענית, לכן אני לא רואה שום סיבה שהאחד יפגע בשני. נסה ושאל את עצמך: מה יותר משפיע עלייך: האם אימוני כוח משפיעים לך על האימון האירובי שבא אחריו או שהאימון האירובי המבוצע בתחילת האימון לפני אימון הכוח משפיע על גופך?. נסה ובדוק מה טוב עבורך ולך עם זה. שיהיה בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התשובה טמונה בעצימות

איתי הר-ניר
    24/10/2010

התשובה והפתרון שלך טמון בעצימות הפעילות שאתה מבצע.

מאחר ולא כל האימון האיירובים זהים ולא כל האימונים האנאיירובים זהים, לא ניתן לומר באופן כללי אם זה מפריע או לא.

חייב להיות מדרג של מטרות. המטרות שלך משפיעות על הנפח והעצימות של האימונים.

מה יותר חשוב לך?
    מהן המטרות שלך באימונים?
    האם כל האימונים שלך נראים אותו הדבר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו