תזונת ספורט

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונת ספורט
    אסף מצגר
    31/10/2010

שלום רב

יש לי שאלה חשובה בקשר לסדר אבות המזון הנשרף בגוף בעת פעילות ספורטיבית עד מה שאני יודע עד היום מנסיוני ומהחומר שלמדתי וקראתי אני יודע שכמובן הפחמימות מהוות את מאגר האנרגיה בגוף שלנו וכשמאגר זה נגמר אז לאט,לאט מתחיל מאגר השומנים לעבוד בתור ספק האנרגיה ורק שהוא מתמעט אז הגוף משתמש בחלבונים.
    בהרצאה שהייתי הדיאטנית טענה כי לאחר גמר מאגר הפחמימות הגוף ישר לוקח אנרגיה מהחלבונים.
    אני רץ הרבה ואני הבנתי עד היום שהרבה מתאמנים כמעט ולא אוכלים לפני ריצה מכיון שהם רוצים להיכנס לשריפת שומן מהר יחסית האם נכון הדבר?
    או שמה שהדיאטנית טענה יותר נכון ואז כדאי למלא את הגוף פחמימות לפני פעילות אירובית ולא לסמוך על זה שהגוף ישתמש במאגרי השומן אחרי גמר הפחמימות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תזונת ספורט

הוספת תגובה

• תזונת ספורט - תגובה

עופר קיס
    01/11/2010

קביעת אבות המזון נעשית לפי רמת העצימות ומשך הפעילות ישנה נקודה שנקראת
    MAXIMAL FAT OXIDATION שהיא הנקודה בה נשרפת כמות השומן המרבית . נקודה זו נמצאת מעט לפני הסף האנאירובי כאשר הגעה לסף מפחיתה באופן דרסטי את השימוש בשומן ומעבר לסוכרים. שימוש בחלבונים יעשה כאשר רמת הסוכר היא נמוכה על מנת לאפשר שמירה על רמת סוכר תקינה בגוף. ברור שפרוק חלבון למטרה אנרגטית היא מהלך לא הגיוני ולא מקצועי ( עקב הקושי להעלות מסת שריר )
    לכן למרות שיש ספורטאים אשר בעיקר בעונת ההכנה מתחילים פעילות ללא אכילה מוקדמת על מנת לשרוף כמות מרבית של שומן - עצימות הפעילות היא נמוכה יחסית
    מקווה שברור, אם לא תכתוב
    עופר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו