מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלות לד"ר זיויוסי02/11/2010
שלום
אני בעל מבנה גוף רזה גובה כ- 1.64 משקל 52-51 לערך
בן 26 וחצי
לפני 4-5 שנים התאמנתי במכון כושר
באמת שהתפתחתי יחסית והגבתי מהר מאוד לאימונים , התאמנתי בערך שנתיים
נראה שהגדלתי מסת שריר והתחטבתי ( באותה תקופה גם אכלתי שונה בלי תוספים למיניהם ואבקות)
לצערי ב- 4,5 שנים האחרונות לא התאפשר לי להתאמן , התוצאות אולם נשמרו בערך עד ללפני שנתיים, כיום אני מרגיש כאילו חזרתי למצב שלפני האימונים ואולי אפילו יותר גרוע
בזמנו אני זוכר שמשקל שלי היה גם 56 ק"ג בערך
השאלות שלי
1. נכון להיום אני גם לא ממש פנוי לאימונים אבל מאוד רוצה לחזור תוך שנה שנתיים גג האם הגוף שלי צפוי להגיב באותה צורה לאימונים, או שמא בגלל הגיל שלי לא אוכל להגיע לאותם תוצאות (כפי שהיה בגיל 21 ,22) - אם אתחיל שוב להתאמן בעוד שנתיים , ובכלל מה הגיל שהחל ממנו כבר מתחיל להיות קשה לעצב את הגוף ולהגדיל מסת שריר ( הבנתי שזה קשור להפרשת טסטוסטרון שיורדת עם השנים)
2. נניח ואני מתחיל להתאמן שוב
האם מומלץ להיעזר בתוספים כמו אבקת חלבון, (אני לא חסיד של הכנסת חומרים שאיני יודע מה טיבם לגוף) האם הדברים האלה הוכחו מעבר לכל ספק כלא מזיקים לגוף?
3.מה יכולות להיות הסיבות לכך שאף שלא התאמנתי מסת השריר ירדה כל כך בצורה דרסטית?
4. לפי נתוני המשקל והגובה שלי כמה גר' חלבון ליום מומלץ לי לצרוך כדי לנצל את מלוא הפונטנציאל לאחר אימון?
5. האם זה נכון שאימוני כוח מגבירים את הפרשת הטסטוסטרון ורמתו בגוף?
ידוע שלהורמון זה יש מרכיב בהתקרחות, אני נמצא בשלב כזה ופוחד שזה יעשה את המצב יותר גרוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליוסי - תגובה
ד''ר איתי זיו07/11/2010ראשית קבל התנצלו על העיכוב בתשובה...
1. שמקל הגוף שצוין נמוך בכל קנה מידה וחשוב לטפל בעניין באמצעות תזונה ואימון מתאימים. התייעצות עם אשי מקצוע בתחום התזונה חשובה מאוד. בפועל יש להעלות כמות הקלוריות הנצרכת ובמיוחד מחלבון. יש לצרוך חלבון פי 1.5 בממוצע לפי משקל הגוף כלומר אם משקלך הנו 60 ק"ג צריכת החלבון תהיה לפחות 75 גרם חלבון מלא מדי יום. כמובן שיש הנחיות לגבי העיתוי וכדומה.
2. טסטוטרון יורד עם העלייה בגיל. הירידה המהותית הנה אחרי גיל 40 וצפונה לא בגיל שלך... חשוב לבצע אימונים מתאימים על מנת לשמר את רמתו ואף להעלותו. מה שמאוד תורם הנו אימוני כוח במספר חזרות של 15-6 בממוצע בזמני מנוחה קצרים בין שט לסט. אופי האימונים אמור להיות כוח מירבי או היפרטרופיה. כוח מירבי פחות רלבנטי לכלל המתאמנים לכן חשוב יותר אימוני ההיפרטרופיה. אימוני רגליים - תרגילים מורכבים מסייעים מאוד במקרה זה. לדוגמה: סקווט, דד ליפט, לחיצת רגליים, מכרעים וכדומה. בכל מקרה יש לבצע אימונים אלה ברמה גבוהה גיה כך שלא ניתן בכל סט לבצע חזרות נוספות.
3. ניתן להגיע בגיל 26 לתוצאות לא פחות טובות מאשר היו בגיל 22. חשוב האימון הנכון והתזונה. לגבי התוספים- בפועל אין בהם צורך ממשי. ניתן לקבל הכול מתזונה המאוזנת כהלכה וחבל להוציא על כך ממון כה רב (מאות שקלים בחודש).
4. איני מכיר העניין שטסטוסטרוון קשור להתקרחות . אשמח להתעדכן אם יש קשר. מחקר או מקור אחר רלבנטי.
5. חשוב לא להתייאש ולבצע את המהלכים הנכונים על מנת להתקדם וניתן לחוש בשינוי כבר לאחר מספר חודשי אימון.
בהצלחה רבה ואשמח להתעדכן .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)