מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חזהמילי06/11/2010
שלום
על איזה שרירים עובדים כש עושים עם משקולות בעמידה את הפרפר , מרפקים ב90 מעלות , סוגרים ופותחים
מאמנת חד"כ אמרה לי שזה לא החזה שעובד אלא כתפיים יותר וידיים ואם אני רוצה לעבוד על החזה באותה תנועה אני חייבת לשנות מנח הגוף ואז אוטומטי גם כיוון ההתנגדות משתנה , ואני אמרתי לה שזה לא נכון כי המורה לעיצוב בסטודיו הרבה פעמים עשתה לנו את התרגיל הזה בעמידה ואני כן מרגישה את החזה
מה אתם אומרים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלדע - שרירי חזה
ד''ר איתי זיו07/11/2010שלום רב... הערותי:
1. במידה והתרגיל קירוב אופקי במפרק הכתף (תנועה של חביקה) מתבצע בעמידה עם משקולות יד הרי שמדריכת חדר הכושר צדקה. השרירים הפועלים העיקריים אינם שריריהחזה אלא בעיקר שרירי הכתף הקדמית ושרירי הזרועות מכיוון שקו ההתנגדות הנו למטה לקרקע. אי לכך לא ניתן לבצע תרגיל לחזה עם משקולות יד האפשרות הנה - שכיבה, או ישיבה עם מכונה ייעודית או עמידה וקירוב אופקי עם קרוס אובר (כבלים).
2. ישנם מקרים בהם בסטודיו מבצעים תרגיל זה אך כאמור הוא אינו מיועד לשרירי החזה כלל בשל כיוון ההתנגדות - כלפי מטה. שרירי החזה מבצעים קירוב אופקי במפרק הכתף ההתנגדות צריכה להיות בכיוון הנגדי לכיוון השריר!!! לפיכך לא ניתן לבצע זאת בעמידה עם משקולות- מכיוון שההתנגדות אינה נגדית לקו פעולת השריר.
3. בכל מקרה ייתכן שתחושה שלכאורה שרירי החזה עובדים הנה בשל הכיווץ הסטטי המבוצע בעת התנועה.
4. בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)