שאלה למומחים אשמח אם תעזרו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה למומחים אשמח אם תעזרו
    אהרון
    07/11/2010

שלום לכולם. אני אהרון בעל BMI 26 משקל 78 בן 19 . אני מרגיש לא נוח עם משקלי ועם המראה שלי ואני רוצה להרזות 7-8 ק"ג באופן הכי מהיר שאפשרי בצורה שלא תגרום נזק ובצורה הכי תקינה אם זה בתזונה שגרתית ואם זה ספורט (ריצות, אימוני כח וכו..). רציתי לשאול מהי הנוסחא להצלחה? כמה להתאמן? כמה לשרוף לעומת כמה להכניס? אני יודה לכם מאוד אם תתיחסו לשאלותיי..
    תוכלו להציע לי תכנית שתתאים למטרה שלי ?? מאוד חשוב לי להצליח זהלא הניסיון הראשון ומקווה שהאחרון..
    תודה מראש :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לאהרון

ד''ר איתי זיו
    07/11/2010

שלום רב, הערותי ..
    1. חשוב לבצע להתחיל ולהמשיך כמובן בדיאטה היפוקלורית בה כמות הקלוריות הנכנסת הנה נמוכה יותר מהיוצאת אילולא כן לא תתרחש הרזיה. שחוב לבצע זאת עם איש מקצוע. יש גם מספר אתרי אינטרנט מקצועיים שנותנים כלים יישומיים בעניין. בכל מקרה חשוב שבתפריט לא יחול שינוי דרמטי מבחינה קלורית וזאת על מנת שתוכל להתמיד בו. אגב, במידה ותקפיד על צריכת שומן נמוכה יותר, הפחתה בכמות הסוכרים הפשוטים, העלאה משמעותית של כמות הנוזלים מדי יום ביומו (מים או שתייה דיאטטית) כבר יחול שיפור.
    2. פעילות גופנית חשובה מאוד בכל מקרה. מציע לבצע 4 פעמים בשבוע פעילות אירובית ו- 3-2 אימוני התנגדות. סך הכול אימונים בשבוע - 4. 3-2 אימונים יהיו משולבים ואחד או שניים רק פעילות אירובית. היקפים: פעילות אירובית: 50-20 דקות כאשר חשוב לעשות זאת בהדרגתיות. קרי, להתחיל ב- 10 דקות ומדי 3 אימונים להוסיף 5 דקות לפעילות. ניתן לגוון - ריצה,הליכה מהירה, רכיכה על אופניים, שחייה, ריקודים מסוגים שונים (מחול אירובי, מדרגה וכדומה).אימוני כוח - מומלץ חדר כושר ואם לא ניתן במכשירים הפזורים בפארקים או בתרגילים עם משקל גוף. גם במקרה זה מומלץ להתייעץ עם איש מקצוע על מנת לבנות תוכנית מסודרת ומושכלת שתוביל אותך לתוצאות.
    3. ה- BMI לא ממש מדויק לעוסקים או עסקו בפעילות גופנית מכיוון שייתכן שהרכב הגוף במקרה המצוין הנו דווקא טוב- כלומר אחוזי השומן לא רבים מדי.לפיכך הנתון להתייחסות הנו אחוזי השומן ולא המשקל.
    בהצלחה רבה וחשוב להתחיל בשינוי כבר היום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו