לשי אלנקרי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לשי אלנקרי
    מילי
    09/11/2010

שלום ,

אני מאוד רוצה להבין סוף סוף

1- מה זה קלוריה ?
    2- אומרים שלאחר הפעילות שורפים יותר במנוחה , אז למה צריך לאכול מיד אחרי הפעילות (איך אני אמרוה לשרוף)? אני עדיין לא מצליחה להבין למה אוכלים לפני ואחרי פעילות ? אני בטוחה שיש הגיון רק לא שמעתי אף פעם את ההסבר , ואני מאוד סקרנית
    3-אומרים כדי להיות בגרעיון שלישי צריך להכניס פחות ממה שמוצאים : אם אני שורפת פר אימון 300 קלוריות 3 פעמים בשבוע , אני בוסופו של דבר מחזירה אותן מיד אחרי האימון אז מה עשיתי בזה ? איך זה הולך (אשמח לדוגמה)

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לשי אלנקרי

הוספת תגובה

• תשובות לשאלות

שי אלנקרי
    10/11/2010

שלום אלדע,
    1. קלוריה היא יחידת מידה לכמות האנרגיה שהגוף מסוגל להפיק מהמזון.
    אבות המזון הן שתורמות את הקלוריות שבאוכל.
    כל גרם פחמימה מספק 4 קלוריות. 1
    גרם חלבון מספק גם כן 4 קלוריות, ואילו 1 גרם שומן מספק 9 קלוריות לגרם.

2. הגוף אכן שורף יותר קלוריות לאחר מנוחה (כמובן שזה משתנה בהתאם לעצימות ומאדם לאדם).אימון עם משקולות מסייע לפיתוח מסת השריר בגוף. תאי שריר הם תאים פעילים יחסית מבחינה מטבולית, ולכן כאשר מסת השריר בגוף עולה, הגוף שורף יותר קלוריות גם במנוחה.
    3. גם אם תחזירי את אותן 300 קלוריות לאחר אימון, בואי לא נשכח את קצב עליית חילוף החומרים בעקבות העלאת מסת השריר בגוף. כך שלאחר תקופה, גופך יהיה יעיל יותר גם בזמן המנוחה.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו