מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לשי אלנקרימילי09/11/2010
שלום ,
אני מאוד רוצה להבין סוף סוף
1- מה זה קלוריה ?
2- אומרים שלאחר הפעילות שורפים יותר במנוחה , אז למה צריך לאכול מיד אחרי הפעילות (איך אני אמרוה לשרוף)? אני עדיין לא מצליחה להבין למה אוכלים לפני ואחרי פעילות ? אני בטוחה שיש הגיון רק לא שמעתי אף פעם את ההסבר , ואני מאוד סקרנית
3-אומרים כדי להיות בגרעיון שלישי צריך להכניס פחות ממה שמוצאים : אם אני שורפת פר אימון 300 קלוריות 3 פעמים בשבוע , אני בוסופו של דבר מחזירה אותן מיד אחרי האימון אז מה עשיתי בזה ? איך זה הולך (אשמח לדוגמה)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות לשאלות
שי אלנקרי10/11/2010שלום אלדע,
1. קלוריה היא יחידת מידה לכמות האנרגיה שהגוף מסוגל להפיק מהמזון.
אבות המזון הן שתורמות את הקלוריות שבאוכל.
כל גרם פחמימה מספק 4 קלוריות. 1
גרם חלבון מספק גם כן 4 קלוריות, ואילו 1 גרם שומן מספק 9 קלוריות לגרם.
2. הגוף אכן שורף יותר קלוריות לאחר מנוחה (כמובן שזה משתנה בהתאם לעצימות ומאדם לאדם).אימון עם משקולות מסייע לפיתוח מסת השריר בגוף. תאי שריר הם תאים פעילים יחסית מבחינה מטבולית, ולכן כאשר מסת השריר בגוף עולה, הגוף שורף יותר קלוריות גם במנוחה.
3. גם אם תחזירי את אותן 300 קלוריות לאחר אימון, בואי לא נשכח את קצב עליית חילוף החומרים בעקבות העלאת מסת השריר בגוף. כך שלאחר תקופה, גופך יהיה יעיל יותר גם בזמן המנוחה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)