שומן בבטן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שומן בבטן
    רון
    10/11/2010

שלום,
    אני בן 18, 1.73, 60 ק"ג.
    מזה כ-5 חודשים לקראת הצבא אני מתאמן יומיום- כוח ואירובי.
    עוד לפני שהתאמנתי וגם עכשיו יש לי בבטן בכללי אך בעיקר בבטן התחתונה הצטברות של שומן וזה ממש מרגיז אותי כי אני רזה ועכשיו גם יותר שרירי אך השומן בבטן אינו נעלם!
    זה לא שאני כל היום טוחן שקיות צ'יפס והמבורגרים ולא אוכל יותר ממה שכולם אוכלים- אז למה לרוב אין שומן שכזה ולי כן? ומה אפשר לעשות בנידון?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שומן בבטן

הוספת תגובה

• לרון שומן בבטן -

ד''ר איתי זיו
    10/11/2010

היי. הערותי:
    1.פיזור השומן בגוף הנו גנטי ולא ניתן לשינוי. אצל אחד רכיוז השומן הנו בירכיים, אצל האחר בבטן ואצל השלישי במותניים.
    2. חשוב לדעת מידת אחוזי השומן בגופך. במידה ומידת אחוזי השומן הנה מעל 20% יש לפעול בהתאם באמצעות אימון מתאים ותזונה דלת שומן יחסית.
    3. חשוב להפעיל את שרירי הבטן העמוקים בעיקר על ידי מגוון תרגילים מתאימים. לדוגמה: בתליית גוף, גלגול אגן לאחור, גשר קדמי, גשר צידי, שכיבת סמיכה - עמדת מוצא על פיטבול והבאת הפיטבול תוך כפיפת הברכיים והירכיים קדימה לכיוון כפות הרגליים ועוד. באמצעות כך ניתן לשפא מהותית את שרירי הבטן בכלל ובעיקר העמוקים שבהם ולהשפיע על האסתטיקה של האזור הבטני.
    4. חשובה מאוד היציבה - שמירה על בית חזה זקוף, שרירי בטן בטונוס גבוה יחסית וכדומה ישפיעו גם הם עלחיזוק שרירים עמוקים של עמוד השדרה והמראה של אזור הבטן יהיה טוב יותר.
    5. חשוב להתמיד בפעילות הגופנית ובאורח החיים בריא על מנת למקסם את התוצאות . הסבלנות משתלמת תמיד.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו