אימון חיטוב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אימון חיטוב
    עדי
    11/11/2010

לאחר תקופה בה עבדתי קשה על מנת להעלות מסת שריר (היות והייתי מאוד רזה) הגעתי לתוצאות הרצויות, אך מאחר וזנחתי בחצי שנה האחרונה את כל אימוני האירובי (לטובת אימוני כוח) עליתי באחוזי שומן
    כרגע מטרת האימונים שלי- חיטוב. כלומר לשמור על מסת השריר אבל לרדת באחוזי שומן.
    אני לא ממש יודעת איך להגיע למטרה... אני לא רוצה להפחית באימוני כוח ולעבור לאירובי מהפחד לאבד שוב את המסה השרירית שלקח לי כמעט שנתיים ליצור אותה.
    איך לשלב את אימוני הכוח והאירובי בכדיי להשיג את מטרת החיטוב??
    * בכדי להעלות מסת שריר הייתי מתאמנת 3 פעמים בשבוע- אימון כל הגוף בחזרות של 10-12 3 -4 סטים
    האם להמשיך בתוכנית זאת או שמא עליי לשנות אותה? האם 15 חזרות ייתנו יותר אפקט של חיטוב מאשר 10-12 חזרות??

*קראתי באיזה מאמר שאין לבצע אימון ארוך משעה...אבל אני יודעת ומכירה הרבה מתאמנים שאחרי אימון כוח של שעה עושים אירובי עוד 40-60 דק
    האם זה לא יעיל???
    היות ואני חייבת להוסיף אימוני אירובי הייתי רוצה לדעת אם זה יהיה נכון לשלב אותם אחרי אימון כוח
    ****ברצוני לציין שאין לי זמן להתאמן מעבר ל 3 פעמים בשבוע*****

תודה ומצטערת מראש על החפירות...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אימון חיטוב

הוספת תגובה

• אימון חיטוב - לעדי

ד''ר איתי זיו
    12/11/2010

היי, הערותי...
    1. תמיד תמיד יש לשלב אימוני כוח יחד עם אימונים אירוביים. כמובן ניתן לפצל בין האימונים אך במהלך כל החיים יש לשלב.
    2. מומלץ במקרה המצוין לבצע אימוני כוח בטווח של 15-0 ולאחר מספר חודשים לבצע בטווח של 15-8. התרגילים בעיקר מורכבים - רב מפרקיים ועומס גבוה דיו המתבטא שבכל סט וסט יש קושי לסיים את הסט. זמני מנוחה 60-45 שניות בממוצע.
    3. לאחר אימון הכוח לבצע את האימון האירובי. במקרה המצוין אין ברירה אחרת.
    ניתן לבצע 45-30 דקות בממוצע. חשוב ותורם מאוד להפחתת אחוזי השומן. כל זאת בתלות רבה במידת ההוצאה הקלורית לעומת ההכנסה. צריך גירעון קלורי על מנת להפחית במשקל ולהפחית אחוזי שומן חשוב גם הרכב מזון דל שומן במידה הרצויה.
    4. חשוב להחליף תוכנית אימונים מדי חודש בממוצע, תרגילים, מספר חזרות ואף להשתמש בשיטות האימון השונות.
    5. חשוב לבצע מדידות כמו היקפים, אחוזי שומן ומשקל על מנת לאמוד כהלכה את ההתקדמות עקב האימון.
    6. 15 חזרות לא יקנו חיטוב לשריר יותר מאשר מספר חזרות נמוך יותר במשקל גבוה יותר. חיטוב הנו פונקציה של עלייה במסת השריר וירידה באחוזי השומן.\
    7. על מנת לצמצם התהליך הקטבולי עקב אימון חשוב לאכול כהלכה במהלך כל היום והשבוע. כמו כן אימון אנאירובי יארך לא יותר משעה אך אין מניעה מלבצע אימון אירובי לאחר מכן.
    בהצלחה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על העזרה!

עדי
    12/11/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו