היי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היי
    דניאל
    11/11/2010

שלום
    אני מתאמן במשקולות כ3 חודשים.(בן 13)
    בזמן האחרון התחלתי לראות שיפור מצוין בגדילת השרירים,אך יש בעיה אחת-השרירים מתפתחים,אך אני לא מתחזק.
    אני שם לב שאני נשאר באותו כח בדיוק גם לעומת הילדים האחרים.אני מאוד שרירי-אך כביכול אני חלש. מה הבעיה לדעתכם?מה אני עושה לא נכון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היי

הוספת תגובה

• לדניאל

ד''ר איתי זיו
    12/11/2010

הערותי...
    1. ייתכן שהאימון כולל מספר חזרות רב יחסית, קרי אימון סבולת שרירים. אי לכך תיתכן עלייה במסת השריר ואף בסבולת השריר ופחות כוח. מומלץ לבצע במקרה זה לבצע תרגילים בטווח של 15- 6 עם משקל מתאים. כמו כן תרגילים עם משקל גוף כמו מתח , שכיבות סמיכה, מקבילים וכדומה במידה ומבוצעות מעל 15 חזרות בכל סט יש להוסיף משקל על מנת שישתפר יותר מרכיב הכוח .
    2. ייתכן שגנטית חבריך הנם מאופיינים עם סיבי שריר לבנים רבים יותר. אי לכך היכולת לפתח כוח במקרה זה רבה יותר לעומת אנשים המאופיינים בשרירי שלד מורכבים בעיקר מסיבי שריר אדומים.
    3. ייתכן שחבריך מתאמנים על תרגילים ספציפית עם משקלים גבוהים משמעותית במספר חזרות נמוך יחסית - 6-1. אזי מפתחים כוח מירבי אך פחות מסת שריר.
    4. כל עלייה במסת השריר כרוכה גם בחיזוק השריר והתפתחות מרכיביו השונים. לא ממש שונה מי יותר חזק מכיוון שעשויות להיות לכך סיבות שונות. העיקר שיש תמורה לאימון המבוצע. ברם, ניתן דלעת זאת בנקל (את הסיבה) לאור המצוין.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו