שאלה לאיתי זיו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • שאלה לאיתי זיו
    אלי
    14/11/2010

    שלום איתי היקר,

    אני מתאמן די ותיק ומנוסה ומדריך חד"כ בנוסף, המחליף את תוכנית האימון שלי מדי 5 שבועות, ורציתי לשאול אותך האם אתה ממליץ מדי כמה אימונים במהלך התוכנית להעלות משקלים מאזור RM 8-12 (הטווח בו אני עובד בד"כ) ל- RM 2-3? אם כן, באיזה מינון?

    האם גם אתה נוהג לבצע מניפולציה זו?

    באילו מניפולציות נוספות אתה משתמש, ובאיזה מינון?

    בברכה,

    אלי

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לאיתי זיו

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • לאלי

    ד''ר איתי זיו
    19/11/2010

    הערותי....
    1. מומלץ לבצע אימוני כוח בטווח חזרות של 20-15 בממוצע - תלוי ברמת האימון. כך ניתן להפעיל את מרכיבי תא השריר השונים. אימון בטווח מוגבל פחות אפקטיבי ומתאים למטרות אימון ייחודיות.
    2. במידה ומתאמנים בטווח של 3-2 חזרות ניתן לפתח כוח מירביץ מרבית המתאמנים לא צריכים להתאמן בטווח זה. העומס גבוה מאוד (90% מהמרבי בממוצע) ועם פוטנציאל פציעה למתאמנים לא מאומנים.
    3. ניתן למתאמנים מאומנים לבצע אימוני כוח מירבי אחת למספר חודשים ולגייס כך יחידות מוטוריות . הדבר בהחלט עשוי להתאים ולשפא את יכולתם של המתאמנים הללו. אזי יש לבצע מספר רב יחסית של סטים מכיוון שנפח האימון קטן.
    4. אני אישית מתאמן לפי תקופות. בעבר 3 שנים השתתפתי בתחרויות טריאתלון, 3 שנים אחרות הייתי מפתח גוף (שקלתי 135 ק"ג!!), 17 שנה שיחקתי כדוריד באופן מקצועי וכדומה.
    תוכנית האימונים עם כך תלויה במידת העיסוק בפעילות הגופנית או בספורט וכן חשוב במיוחד מה בדיוק מעוניינים לשפר/לפתח.
    ניתן לחפש ברשת מאמר שלי בנושא מספר החזרות בסט וההשפעה על מרכיבי תא השריר.
    בברכה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו