עלייה במסה במהלך אימוני ריצה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עלייה במסה במהלך אימוני ריצה
    יאיר
    22/11/2010

היי!
    אני בן 21 1.78 64 ק"ג. מתאמן כשלוש פעמים בשבוע, בריצה למרחקים של 10 ק"מ פלוס מינוס.
    מאחר ואני רזה מאוד הייתי רוצה להתאמן ולעלות במסה (בשילוב כמובן של תזונה מותאמת).
    איזה תוכנית אימונים (ביתית) מתאימה לי- והאם אימוני הריצה היחסית אינטנסיביים לא סותרים את מטרת העלייה במסה- (או שמספיק שלדוג' אפצה על הריצות בתזונה מוגברת?)
    אז אם אפשר בבקשה- המלצה על תוכנית אימונים אופטימלית+ הסבר על התזונה המתאימה למצב כזה?
    תודה רבה מכל הלב!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לדוד

ד''ר איתי זיו
    25/11/2010

הערותי....
    1. אימונים אירוביים הכוללים ריצה של 10 ק"מ 3 פעמים בשבוע לא אמורים למנוע או להפחית באופן כה מהותי את העלייה במסה וזאת בתנאי ששומרים על הכללים הנחוצים.
    2. ללא קשר לריצה יש לטפל ראשית במשקל הגוף הנמוך יחסית באמצעות דיאטה לעלייה במסת הגוף. ברם, אימוני הריצה יילקחו בחשבון בבניית התפריט על מנת שלא תהיה ירידה נוספת במשקל עקב כך. בפועל ניתן לרוץ בהיקף זה ולעלות במסה ויש מקרים רבים כאלה.
    2. מצי לבנות תוכנית אימונים מסודרת לבית או לחדר הכושר עם איש מקצוע מתאים על מנת שתחול התקדמות ויושגו המטרות. תוכנית זו צריכה להיות , הן אירובית, והן אנאירובית.
    3. לגבי תפריט תזונתי מתאים מומלץ לפנות לפורום תזונת ספורט - מתאים יותר והגיוני.
    4. לסיכום במקרה המצוין נדרשת לא מעט השקעה מבחינת האימונים המתאימים - במקרה זה בעיקר אימוני ההתנגדות. בנוסף נדרשת השקעה רבה בהיבט התזונתי במיוחד בדיאטה להעלאת משקל.
    בהצלחה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו