מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום רב !נורמן.01/12/2010
שלום !
אני בן 18 וזה עתה התחלתי להתאמן בחדר כושר.
אני רזה (שחיף), שוקל 58 וגובהי 170.
אני רוצה לפתח גוף בצורה בריאה וטובה, להגדיל שרירים, אך להשאר חטוב. אני לא רוצה להראות כמו המנופחים האלה שהרימו קצת יותר מדי משקולות, אבל רוצה להראות שרירי.
הבנתי שיש משמעות למספר החזרות לעומת המשקל .
אם תוכלו לייעץ לי מבחינת תכנית אימון ותזונה באופן כללי אני אשמח!
הסיבה שאני פונה אליכם המקצוענים מכיוון שהמאמן בחדר הכושר קצת, איך לומר..טיפש.
תודה רבה [=* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנורמן
ד''ר איתי זיו01/12/2010היי. הערותי...
1. חשוב לבנות תוכנית אימונים שנתית לפי תקופות. להתחיל ב- 3 אימונים בשבוע בימים לא עוקבים ולאחר כ- 4 חודשי אימון לעבור לאימון מפוצל, אזי מספר האימונים יהיה 4-3 בשבוע.
2. אימון להעלאת מסת שריר מצריך היערכות מתאימה מבחינה תזונתית ולכן חשוב לבתייעץ עם איש מקצוע בעניין.
3. למספר החזרות וזמני המנוחה באימון חשיבות רבה מאוד. ניתן להמליץ על מספר חזרות של 15-10 בתקופת האימון הראשונה ולאחר מכן בתקופה של אימון 4 פעמים בשבוע הטווח יגדל ל- 15-5 חזרות בכל סט. למותר לציין שהעומס משתנה בהתאם למספר החזרות המבוצע. ב- 15 חזרות המשקל המורם יהיה נמוך מהותית לעומת 6 חזרות.
4.חשוב לבנות בסיס רחב מספיק מבחינת מסת השריר ורק לאחר מכן לבנות תונכתת אימון שפחות מתאימה למסה ויותר מתאימה לחיטוב הגוף והפחתת אחוזי השומן.
ממליץ בחום להתייעץ עם איש מקצוע מתאים שיבנה תוכנית אימונים וכמובן תוכנית תזונה מסודרת. כדאי וחשוב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)