אימון כח

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אימון כח
    שרון
    03/12/2010

היי, אני בת 17 שוקלת בסביבות ה54 ,אני מתאמנת פעמיים בשבוע אימון כח[2 קבוצות שרירים שונות כלומר התוכנית שלי מחולקת לA וB שכל אימון הוא בערך שעה.]ו4 פעמים פעילות אירובית [לרוב ספינינג]
    האם הפעילות גופנית הנ"ל אמורה לגרום לי לעלות משמעותית במשקל?
    כבר עברו חודשיים,שלוש ואני לא רואה שינוי משממעווותי בגופי מבחינת שומן.רק מבחינת מסת שריר.
    שקלתי 49 לפני חודשיים, יכול להיות שעליתי 5 קילו?
    המטרה שלי היא כמובן להתחטב ,עקרונית לא אכפת לי לעלות במשקל אם זה חלק מהמטרה,אבל אני באמת לא רואה התחטבות ואני בטוחה שהאחוזי שומן שלי לא ירדו בצורה משמעותית אם בכלל ..
    אני מודעת לכך שיש לשלב תזונה נכונה, ויש לי תפריט,אבל אולי הוא לא מתאים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אימון כח

הוספת תגובה

• חשוב לציין ש

שרון
    03/12/2010

אחרי אימוני כח -> 2 יוגורטים ו2 תמרים.
    יכול להיות שיותר מדי?. זה בנוסף לארוחת ערב.
    אני מבולבלת מאוד,כמה חיוניים האימוני כח?אולי אפסיק אותם ואתמקד באירובי ומאזן קלורי שלילי? הרי קשה לשמור על מאזן קלורי שלילי בימים שאני עושה איימוני כח,זה אפילו בלתי אפשרי כי אני צריכה לתחזק את השרירים ותמיד אני אוכלת יותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשרון - אימון כח - תגובה

ד''ר איתי זיו
    04/12/2010

הי, הערותי...
    1. ראשית, כל הכבוד על הרצינות, ההשקעה היוצאת דופן וביצוע אימוני כוח על בסיס קבוע. הדבר ממש לא ברור מאליו ודוגמה טובה לרבבות נשים שמזניחות את המרכיב החשוב - כוח.
    2. אין צורך לפצל את תוכנית האימונים ל- AB מכיוון שהדבר מתאים למתאמנים 4-3 פעמים בשבוע. לפי המצוין נערכים 2 אימוני כוח. מומלץ במקרה זה להצע אימון כוח כולל בו מפעילים את כל קבוצות השרירים - 8 סה"כ. 27-24 סטים בסך הכול. כל אימון שכזה ימשך סדר גודל של 60-45 דקות בממוצע. מספר חזרות של 20-8 בסט, זמני מנוחה של 90-45 שניות בין סט לסט. 4-3 סטים לתרגיל
    3. חשוב למדדו הרכב הגוף כך ניתן לאמוד התקדמות. כפי שצוין המשקל אינו הפרמטר החשוב אלא הרכב הגוף. לפי מידת אחוז השומן ומסת השריר ניתן יהיה לדעת מה עלה - שומן או שריר. חיטוב אגב, הנו פונקציה של אחוזי שומן ומסת שריר. במידה והמשקל שעלה מקורו בשומן ברור שלא ניתן לראות חיטוב... שכבת השומן מסתירה את השריר הנמצא מתחתיה.
    4. כמה קלוריות התפריט היומי? ייתכן שמספר הקלוריות רב מדי ובשל כך חלה עלייה האחוזי שומן ובמשקל, או לא, ייתכן שהתפריט מאוזן והעלייה הנה במסת השריר. כאן המקום לציין שכמעט בלתי אפשרי לעלות במסת השריר ולהפחית באחוזי השומן במקביל.
    5. ממליץ בחום להתייעץ בפורום תזונת ספורט ו/או לקבוע פגישה עם דיאטן ספורט על מנת שיהיה סדר בתפריט, ימדדו אחוזי שומן/מסת שריר וכדומה.
    בהצלחה רבה ותמשיכי ברצינות הזו תמיד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

שרון
    04/12/2010

תודה רבה,
    כמובן שאת התוכנית אימונים לא בניתי בעצמי,המשקלים הם גבוהיים והחזרות הם בין 8-12 לכל סט[3 סטים לכל תרגיל אם כבר ציינתי] לפי מה שהבנתי זה יותר יעיל מאשר משקלים נמוכים ויותר חזרות?או שהבנתי לא נכון?
    בקשר לאחוזי שומן ומסת שריר,בתחילת התהליך אחוזי שומן 23% ,משקל כללי 48,אחרי חודש בדקתי שוב אחוזי שומן 21% משקל כללי כמעט ולא השתנה.עברו חודשיים שלושה ועליתי 6 קילו,עוד לא בדקתי אם זה בעיקר במסת שריר או שומן ואת האמת זה יותר מלחיץ אותי לבדוק מאשר מסקרן .בכל אופן על הגוף לא נראה כאילו צימצמתי מי יודע מה באחוזי שומן.
    התפריט שלי הוא בטווח ה1200+ קל' ,[לא יותר מ1500] כלומר השאיפה היא 1200.פשוט בימי כח זה לא עובד,היוגורטים כבר מוסיפים 200 קל' לתפריט,והבננה שלפני אימון..וכדומה.
    אני מרגישה שאני עושה משהו לא בסדר ולא מצליחה לקלוע מה.יכול להיות שהכמות חלבון/פחמימות שאני צורכת אחרי אימון גבוהה מדי ולכן הגוף צובר שומן?. אני מקפידה על פעילות אירובית וכנראה שזה מה שמאזן את הכל.
    הבנתי שאין אפשרות לעעלות מסת שריר ולרדת באחוזי שומן במקביל,אז אם ככה איפה אני עומדת, כי בסה"כ המטרה היא להפחית אחוזי שומן .האם עלי להפסיק עם אימוני הכח ולהתמקד באירובי? על אף שעליה במסת שריר אמורה כביכול להביא אותי למטרה?

תודה רבה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה

שרון
    11/12/2010

?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו