מינונים ותכיפות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מינונים ותכיפות
    justAgirl
    13/12/2010

שלום שלום,
    אני בת 30 ולאחר שנתיים של שיעורי פילאטיס ועיצוב בהדרכה מוסמכת ומלאה, התחלתי להתאמן לבדי בבית, בשילוב עם תזונה מוקפדת.

האימון היומיומי שאני עושה, מורכב מ:
    * 30 דקות רצופות על סטפר (stepper)
    * מתיחות
    * 30 דקות נוספות של סטים מגוונים לעיצוב ופילאטיס (רצפה)
    * מתיחות נוספות.

נכון לחודשיים האחרונים, אני מקפידה על 6 אימונים בשבוע (כלומר - שעה שלמה בשישה מימות השבוע). אני מרגישה מצוין, אך התוצאות - מתמהמהות...

רציתי לדעת:
    1. האם כדאי לפלג / לפצל את האימונים, על מנת למקסם את פוטנציאל האימונים?
    2. האם עלי להפריד בין אימוני סיבולת הלב-ריאה לאימוני הרצפה (למשל, אימון על הסטפר בשלושה ימים ואימון רצפה בשלושת הימים הנותרים)?
    3. האם כמות האימונים פר-שבוע "מוגזמת"?

תודה רבה ויום מצוין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מינונים ותכיפות

הוספת תגובה

• תכנית אימונים- מינון ותכיפות

שי אלנקרי
    13/12/2010

שלום,
    הייתי ממליץ על הפרדת האימונים ומתן מנוחה לקבוצות השרירים. חשוב לזכור שהשרירים נבנים ומתפתחים בזמן ההתאוששות. במקרה שלך -ההתאוששות כמעט ולא קיימת. 2 אופציות:
    1. לבצע 6 אימונים בשבוע כאשר ביום אחד את מבצעת אימון כוח (פילאטיס/עיצוב) וביום האחר לבצע פעילות אירובית.
    2. להמשיך ולבצע 6 אימונים כאשר כל אימון יכלול את אימון הכוח והאירובי יחד. כל מה שתצטרכי לעשות זה לחלק את קבוצות השרירים בגוף ל-2, למשל ביום אחד תעבדי על שרירי הגב, הידיים והכתפיים, וביום השני תעבדי על שרירי הישבן, ירכיים, חזה ובטן. לצד כל אימון "מחולק" שכזה תשלבי את הפעילות האירובית, למרות שגם כאן יש מקום ליום נוסף של מנוחה.

**לא לשכוח: מנוחה היא חלק בלתי נפרד מהתוצאות, ללא התאוששות ניתור מצב בו הגוף נלחם בנו.
    שיהיה בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שי, שיחקת אותה

justAgirl
    13/12/2010

סחתיין על המענה הברור והמהיר.
    אכן, חשדתי שעלי לפצל את סוג הפעילות, לימים נפרדים...
    אתה מקסים, תודה מקרב לב!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכיף

שי אלנקרי
    15/12/2010

בשמחה, שיהיה המון בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו