מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מינונים ותכיפותjustAgirl13/12/2010
שלום שלום,
אני בת 30 ולאחר שנתיים של שיעורי פילאטיס ועיצוב בהדרכה מוסמכת ומלאה, התחלתי להתאמן לבדי בבית, בשילוב עם תזונה מוקפדת.
האימון היומיומי שאני עושה, מורכב מ:
* 30 דקות רצופות על סטפר (stepper)
* מתיחות
* 30 דקות נוספות של סטים מגוונים לעיצוב ופילאטיס (רצפה)
* מתיחות נוספות.
נכון לחודשיים האחרונים, אני מקפידה על 6 אימונים בשבוע (כלומר - שעה שלמה בשישה מימות השבוע). אני מרגישה מצוין, אך התוצאות - מתמהמהות...
רציתי לדעת:
1. האם כדאי לפלג / לפצל את האימונים, על מנת למקסם את פוטנציאל האימונים?
2. האם עלי להפריד בין אימוני סיבולת הלב-ריאה לאימוני הרצפה (למשל, אימון על הסטפר בשלושה ימים ואימון רצפה בשלושת הימים הנותרים)?
3. האם כמות האימונים פר-שבוע "מוגזמת"?
תודה רבה ויום מצוין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תכנית אימונים- מינון ותכיפות
שי אלנקרי13/12/2010שלום,
הייתי ממליץ על הפרדת האימונים ומתן מנוחה לקבוצות השרירים. חשוב לזכור שהשרירים נבנים ומתפתחים בזמן ההתאוששות. במקרה שלך -ההתאוששות כמעט ולא קיימת. 2 אופציות:
1. לבצע 6 אימונים בשבוע כאשר ביום אחד את מבצעת אימון כוח (פילאטיס/עיצוב) וביום האחר לבצע פעילות אירובית.
2. להמשיך ולבצע 6 אימונים כאשר כל אימון יכלול את אימון הכוח והאירובי יחד. כל מה שתצטרכי לעשות זה לחלק את קבוצות השרירים בגוף ל-2, למשל ביום אחד תעבדי על שרירי הגב, הידיים והכתפיים, וביום השני תעבדי על שרירי הישבן, ירכיים, חזה ובטן. לצד כל אימון "מחולק" שכזה תשלבי את הפעילות האירובית, למרות שגם כאן יש מקום ליום נוסף של מנוחה.
**לא לשכוח: מנוחה היא חלק בלתי נפרד מהתוצאות, ללא התאוששות ניתור מצב בו הגוף נלחם בנו.
שיהיה בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשי, שיחקת אותה
justAgirl13/12/2010סחתיין על המענה הברור והמהיר.
אכן, חשדתי שעלי לפצל את סוג הפעילות, לימים נפרדים...
אתה מקסים, תודה מקרב לב!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכיף
שי אלנקרי15/12/2010בשמחה, שיהיה המון בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)