תכנית אימונים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תכנית אימונים
    מוטי
    05/12/2007

שלום, אני משחק טניס מקצועני אבל הבעיה היחידה שלי היא הכושר הגופני. הרבה זמן לא התאמנתי הרבה פעמים בשבוע אלא רק אימון טניס אחד בשבוע. ולא עסקתי בכושר בכלל. אני מנסה לבנות תוכנית אימונים הדרגתית שתעזור לי לשפר את הכושר בכלליות וגם ספציפי לטניס.
    הבעיה שהתחלתי לרוץ בחדר כושר והתחילו לי כאבי ברכיים, הרופא אמר שזה בגלל לחץ על הברכיים מפני שהרבה זמן לא רצתי והם עוד לא בנויות לזה, הוא גם הביא לי תרגיל לחיזוק הירח שתקבל את רוב הזעזועים במקום הברך.
    השאלה היא איך לבנות את התכנית לשיפור הכושר? האם לרוץ ממש מעט כל יום עד שהברכיים יתרגלו? אני מפחד להזיק לברכיים.. הייתי שמח לעזרה בקטע זה.
    שמעתי ששחקני טניס מקצוענים עושים כל יום מתיחות בבוקר או משהו כזה, איך אפשר לדעת מה בדיוק לעשות? לא לכל אחד יש כסף למאמן פרטי..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תכנית אימונים

הוספת תגובה

• אימונים לטניס

ישראל פרנקל
    06/12/2007

מיכון שלא ציינת את גילך ואת גובהך ומשקלך אני מניח כי תשובתי תהייה בהכרח כללית. יש לנסות ולהתחיל עם 2 עד 3 שלושה אימונים שבועיים הכוללים כ- 20 עד 25 דק' של הליכה מהירה וקטעים של ריצה בקצב בינוני המשולבים. כל מקטע כזה של ריצה יהיה עד 2 דק' ואז חזרה להליכה. לאחר כשבועיים שלושה ניתן יהיה להגדיל את זמני הריצנה ל4 דק' לכל מקטע. בנוסף יש לשלב תרגילים בחדר הכושר כגון דחיקת רגליים, מעט ניתורים ותרגילי מכרעים. יש לשלב בנוסף גם תרגילים לחזוק השרירים המקרבים והמרחיקים (מכשיר שנשים רבות משתמשות בו) ותרגילי מכרע באלכסון. חיזוק חשוב נוסף יהיה גם לאזור הבטן, גב ושרירי הרחב גבי.

לאחר כחודש של אימונים הייתי מעלה את מספר האימונים ל- 4 (אם ניתן) ומשלב גם אימון על המכשיר האליפטי.
    בנוסף בהחלט הייתי מלווה את תוכנית האימונים בתכנית גמישות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, המשך

מוטי
    06/12/2007

אוקיי, גילי הוא 19 והמשקל הוא 75.

תודה רבה על העזרה, לפי מה שאני מבין ההליכה גם תתרום לכך שהברכיים לא יכאבו?

בקשר לגמישות, איך אני יודע בדיוק איזה תרגילים לעשות? והאם כל יום?

והאם כל יום בבוקר צריך לעשות מתיחות בלי קשר לאימון טניס לאחר מכן? שמעתי שמקצוענים עושים כזה דבר.. זה נכון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו