שרירי בטן וחזה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שרירי בטן וחזה
    דורון
    29/12/2010

שלום,
    אני כמה חודשים במכון כושר עובד על כל הגוף אבל בבטן והחזה יש בעיה, בכל הגוף רואים שהשקעתי. אבל בבטן יש כרס קטנה והחזה בלי צורה ולא מנופח בכלל אז איזה תרגילים אני יכול לעשות בבית ובמכון כושר שהגוף שלי יהיה כמו בתמונה שצירפתי? [כתפיים רחוות, גב מוצק, ידים גדולות ורגליים סבבה ורק החלק הקדמי "דפק" אותי]

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שרירי בטן וחזה

הוספת תגובה

• שרירי בטן וחזה - תגובה

שי אלנקרי
    30/12/2010

שלום דורון,
    מבנה השרירים הינו תוצר גנטי ולעתים מה שאנו רואים על הדוגמנים שבמגזינים זה המבנה הגנטי ומשטר אימונים ותזונה (כחלק מהעבודה ומהתחום בו הם מתפרנסים).
    1. הייתי מציע לבדוק עם מדריכי הכושר: האם תכנית האימון שלך מספיק מאוזנת. יכול להיות שאתה משקיע בפיתוח אזורים מסוימים ולא מספיק באזורים האחרים.
    2. לבדוק את הפעילות האירובית: פעילות אירובית כדוגמת: הליכה, ריצה, רכיבה, שחייה, קיקבוקס, ספינינג וכדומה הן פעילויות נהדרות המסייעות לא רק בפיתוח כושר גופני וסיבולת לב ריאה אלא גם מעודדות הוצאה אנרגטית: משמע: שריפת קלוריות גבוהה יותר וכתוצאה מכך ירידה המשקל ובאחוזי השומן.
    3. לבדוק את נושא התזונה: לעתים תזונה לא מאוזנת יכולה לעכב הרבה תהליכים בבניית השרירים והגוף. שווה ביקור והתאמה אצל דיאטנית.
    שיהיה בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יותר

איתי הר-ניר
    30/12/2010

רצית לומר עיבודי מחשב :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני יודע

דורון
    30/12/2010

אני יודע שהקוביות זה גנטיקה והכל אבל איזה תרגילים אני יוכל לעשות בשביל להשיג את זה? ושיהיה תוצאות מהר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דורון

איתי הר-ניר
    30/12/2010

אין דבר שכזה תרגילי בטן "שמשיגים קוביות".
    מבחינה ויזואלית בכדי לראות את רקמת השריר צריך % שומן נמוכים.
    היפרטרופיה מקומית בשריר Rectus Abdominis לא ממש רלוונטית או אפשרית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדורון - חידוד לגבי שרירי הבטן

ד''ר איתי זיו
    31/12/2010

מכיוון שענו במספר תשובות לגבי שרירי הבטן אחדד עוד שני דברים לגבי שרירי הבטן:
    1. על מנת ששרירי הבטן גם ייראו אחוזי השומן אצל גבר אמורים להיות מתחת ל- 11% בממוצע. אגב אצל נשים - מתחת ל- 18%. כמובן שיש מקרים שניתן לראות את שרירי הבטן גם באחוזי שומן גבוהים יותר אך הדבר תלוי רבות בגנטיקה. הבחור המצולם הנו בעל אחוזי שומן נמוכים במיוחד - הערכה - למטה מ- 10% שומן.
    2. לאחר שהושגה מטרה ראשונית של אחוזי השומן יש לחזק את שרירי הבטן באופן מגוון - גם שרירים לאלכסונים של הבטן גם לשריר הישר בטני ועוד.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה מדויקת בבקשה

דורון
    30/12/2010

לפי התמונה איזה תרגילים לעשות בבית או מכון כושר שיהיה חזה וקוביות, אחוזי השומן שלי נמוכים 12-15, כתפיים וידים לא משנה עכשיו החלק הקדמי [חזה ובטן] מה צריך לעשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בפעם הנוספת

איתי הר-ניר
    30/12/2010

אין תרגיל ספציפי "שמייצר" קוביות.
    כל התרגילים שמייצרים כפיפה בגו/רוטציות/ סיבוב אגן לאחור יתאימו לחיזוק שרירי הבטן.

תרגילי התנגדות לא מבטיחים "קוביות".

לגבי שריר החזה, פשיטות מרפקים במצבים משתנים/ מקבילים יכולים לסייע לחיזוק ופיתוח מסת שריר מסוימת.

היכולת להתקדם בבית ללא אמצעים נוספים היא מוגבלת.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו