מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ריצהאביב30/12/2010
אני רוצה להיכנס לכושר ריצה טוב מאוד עד ה27 לינואר
יש תחרות של 2000 מ' ואני רוצה לשות אז זה ב8 דקות לפחות!
אשמח לטיפים D:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכדי לתת לך תשובה מתאימה
איתי הר-ניר30/12/2010יצטרכו אנשי הפורום מידע על,
כושרך הגופני והרגלי פעילות קודמים, אם היו כאלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאביב
איתי הר-ניר31/12/2010בכדי לנסות לצלוח את המרחק בזמן קצר יותר עלייך להתנסות באימוני הפוגות.
אימוני הפוגות:
מצב בו את מחלקת את הפעילות למקטעים של עבודה ומנוחה.
למשל:
אם עלייך לסיים ריצת 2000:
ניתן לבצע ריצה של 500 מטריםX 5 פעמים.
כאשר בין כל מקטעים יש מנוחה להתאוששות.
המנוחה אינה מובילה להתאוששות מלאה, ולרוב יש גם התייחסות לאופי המנוחה. קרי, מנוחה אקטיבית או פסיבית.
הרעיון הוא לבצע כל מקטע של 500 מטר בקצב מעט! מהיר יותר מ500 מטרים שתבצעי בתוך ריצת 2000. יחס המנוחה מול עבודה יכול להיות 1:1 או 1:1.5 תלוי ביכולת שלך להתמודד עם אימון שכזה.
כמובן ניתן לשקול גם מרחקים של 600X4, או 800X4, אבל יחסי עבודה/מנוחה עשויים להשתנות.
דרך נוספת להבין אם המנוחה מספיקה היא לחכות בהתאוששות לדופק של 120 פעימות בדקה. (שימי לב שאינך יושבת או שוכבת במנוחה). לרוב קצב הליכה קליל יקל עלייך בהתאוששות.
בהתחלה אין אני ממליץ לך לבצע את האימון הזה יותר מפעם בשבוע.
שלבי אותו עם אימונים נוספים שאת מבצעת...
את יכולה לשקול לבצע אימונים של ריצות ממושכות מעט יותר מ 2000, עד 3000 מטר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאביב
איתי הר-ניר31/12/2010בכדי לנסות לצלוח את המרחק בזמן קצר יותר עלייך להתנסות באימוני הפוגות.
אימוני הפוגות:
מצב בו את מחלקת את הפעילות למקטעים של עבודה ומנוחה.
למשל:
אם עלייך לסיים ריצת 2000:
ניתן לבצע ריצה של 500 מטריםX 5 פעמים.
כאשר בין כל מקטעים יש מנוחה להתאוששות.
המנוחה אינה מובילה להתאוששות מלאה, ולרוב יש גם התייחסות לאופי המנוחה. קרי, מנוחה אקטיבית או פסיבית.
הרעיון הוא לבצע כל מקטע של 500 מטר בקצב מעט! מהיר יותר מ500 מטרים שתבצעי בתוך ריצת 2000. יחס המנוחה מול עבודה יכול להיות 1:1 או 1:1.5 תלוי ביכולת שלך להתמודד עם אימון שכזה.
כמובן ניתן לשקול גם מרחקים של 600X4, או 800X4, אבל יחסי עבודה/מנוחה עשויים להשתנות.
דרך נוספת להבין אם המנוחה מספיקה היא לחכות בהתאוששות לדופק של 120 פעימות בדקה. (שימי לב שאינך יושבת או שוכבת במנוחה). לרוב קצב הליכה קליל יקל עלייך בהתאוששות.
בהתחלה אין אני ממליץ לך לבצע את האימון הזה יותר מפעם בשבוע.
שלבי אותו עם אימונים נוספים שאת מבצעת...
את יכולה לשקול לבצע אימונים של ריצות ממושכות מעט יותר מ 2000, עד 3000 מטר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרגלים וזה....
אביב30/12/2010אני בת 15 ויש לי כושר די טוב וגם סיבולת ריאה די טובה
אני עושה עכשיו את 2000מ' ב 10:50 דקות בלי לעצור
אני משתדלת לעשות כמוה שיותר ספורט
האמת לא ממש יוצא לי יותר מ3 פעמים בשבועה לרוץ 2000מ'
תודה מראש (:
נ.ב.
אני כמו שצריך להיות (לא שמנה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטעות
איתי הר-ניר31/12/2010שרשרתי לתגובה שלי,
אנא ראי תגובה שם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאביב - ריצה
ד''ר איתי זיו31/12/2010הערותי...
1. מומלץ באופן הדרגתי להעלות את מרחק הריצה. ניתן להוסיף 500 מטר מדי 4 אימוני ריצה. מדובר בעלייה מתונה. המטרה ריצה של 4 ק"מ בשלב זה על מנת להעלות את נפח האימון ואת היכולת האירובית.
2. חשוב לשלב אחת לשבוע אימון איכותי כמו אימון פרטלק בו יש לבצע שינוי מקצבי ריצה. אזי מדי 400 מטר הריצה תתבצע בקצב מהיר מאוד, איטי, קל. מומלץ לבצע זאת עם שעון דופק על מנת לאמוד את המאמץ בעת האימון. כמו כן חשוב לדעת מרחקי הריצה.
3. מומלץ אחת לשבועיים לבדוק מה התוצאה בריצת 2000 מטר. התוצאה אמורה להשתפר מדי שבועיים ! וזאת אם מתאמנים ושומרים על הכללים.
4. מומלץ במקרה המצוין לא לרוץ יום אחרי יום מכיוון שאז מדובר על הבדלים גדולים מדי בין האימונים וירידה צפויה ביכולת האירובית.
5. חשוב להקפיד על תזונה המתאימה לפעילות ספורטיבית. פחמימות וחלבונים ממקור איכותי. כמובן שמומלץ להתייעץ עם איש מקצוע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אביב01/01/2011אני יתחיל ממחר
אני ימדוד מרחקים עם האוטו ...
עם התוצאות ישתפרו אני יפרסם פה D:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)