מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לאיתי זיו - שאלה חשובה מאודאלי רגב06/01/2011
שלום איתי,
בנוגע לאי-ספיקה אקטיבית:
1. האם כאשר מגיעים לסוף טווח התנועה של מפרק מדובר באי-ספיקה אקטיבית (למשל בסיום התנועה של כפיפת מרפקים כנגד מוט)?
2. האם כאשר שריר אינו מסוגל להתכווץ יותר בחלק הסופי של התנועה בעקבות עייפות שרירית זו אי-ספיקה אקטיבית (הכוונה כאשר אינו יכול להשלים את המעלות האחרונות)?
3. האם עייפות שרירית (כישלון חיובי) נחשבת אי-ספיקה אקטיבית?
חשובה לי מאוד תשובתך בכל אחד מהסעיפים.
תודה ויישר כח,
אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלי - אי ספיקה
ד''ר איתי זיו08/01/2011היי. הערותי...
1. אי ספיקה בתרגיל תהיה שהשריר נמצא במצבו המקוצר ביותר ויכולתו לפתח כוח למעשה נמוכה מאוד. אי לכך לא בכל תרגיל יש אי ספיקה אקטיבית מכיוון שלא בכל התרגילים השריר נמצא במצבו המקוצר ביותר. בכפיפת מרפקים עם מוט בעמידה ישנה אי ספיקה אקטיבית אך אם התרגיל יתבצע בכסא כומר אזי לא תהיה אי ספיקה אקטיבית מכיוון שכופפי המרפק לא נמצאים במצבם המקוצר ביותר בסיום השלב הקונצנטרי. במידה והתרגיל יתבצע עם פולי תחתון אזי תהיה אי ספיקה אקטיבית.
3. כאשר שריר לא מסוגל להתכווץ יותר הן מפאת קיצורו והן מפאת אי יכולתו לפתח כוח בתרגיל מדובר באי ספיקה אקטיבית.
4. חשוב לציין שאי ספיקה רלבנטית לשריר האגוניסט או לשרירים המסייעים.
כמו כן יש את אי הספיקה הפסיבית. אם יש צורך - אפרט.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)




