מבקש עצה בנוגע לתזונה ואימוני כושר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מבקש עצה בנוגע לתזונה ואימוני כושר
    אלון
    19/01/2011

שלום לכולם.
    לפני 3 חודשים עברתי ניתוח טבעת, ועד כה הורדתי קרוב ל 30 קילו (לא להבהל הכל בסדר).
    לפני כחודשיים התחלתי להתאמן בחדש כושר, כאשר בחודש הראשון עשיתי רק אירובי, ולאחרונה התחלתי להתאמן לפי תוכנית 4 פעמים בשבוע. 3 ימים מכשירים ומשקותות ויום אחד רק אירובי.
    במקביל אני מטופל אצל דיאטנית ואוכל אך ורק לפי התפריט שקיבלתי מימנה.
    אני שומע וקורא בכל מיני מקומות על חשיבות התזונה וכעת אני קצת מבולבל. מצד אחד אני לא רוצה לסור מדרך הדיאטה והתפריט שקיבלתי מהדיאטנית כי אני רואה שזה עובד יפה (ויש לי עוד 25 קילו להוריד כדי להגיע למשקל הרצוי).
    מצד שני אני לא רוצה לגרום נזק לעצמי באימונים עקב תזונה לא נכונה.
    הדיאטה שלי היא מופחתת פחמימות בצורה משמעותית מאוד.

האם בכל זאת כדאי לי לחרוג ולאכול קצת יותר מזון עם קלוריות לפני ואחרי אימון?
    אני מדגיש שאני רק מתחיל בעניין הכושר ולא מיקצועי כמו הוותיקים.
    תודה לכם וסליחה על החפירה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לאלון - תגובה

ד''ר איתי זיו
    19/01/2011

הערותי...
    1. ראשית כל הכבוד על השוני הדרסטי באורח החיים והירידה במשקל. ממש לא ברור מאליו וכלל לא פשוט.
    2. מומלץ לבצע אימונים אירוביים ואנאירווביים על בסיס קבוע. המשקל ואחוזי השומן יירדו וחשוב לציין שהירידה ושינוי החיובי בהרכב הגוף הנו איטי יותר בתקופה זו מכיוון שהמשקל הראשוני המשמעותי ירד.
    3. מצי לעשות שינוי בתפריט ולהוסיף /לא להוסיף קלוריות רק בהנחיית הדיאטנית ולא לבד מכיוון שבנקל ניתן להעלות משקל בתזונה החסרה ברכיבי מזון חיוניים או בצריכה קלורית רבה מדי של מזון.
    4. באמצעות ביצוע 4 אימוני כוח בשבוע ואימונים אירוביים ניתן להשיג תוצאות מצוינות.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה דוקטור.זה עזר לי מאוד!

אלון
    19/01/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת בבקשה -

אלון
    19/01/2011

האם עצם העובדה שאני רק מתחיל בכניין הכושר הגופני (משקולות ומכשירים התחלתי רק לפני פחות מחודש)
    האם הנושא של תזונת כושר בכלל רלוונטי עבורי? (כל מה שאוכלים לפני ואחרי אימון, זמנים, כמויות...)
    אני שוב רוצה לציין שנישאר לי משהו כמו 25-30 קילו נוספים להוריד ע"מ להגיע למשקל הרצוי.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאלון = תשובה נוספת

ד''ר איתי זיו
    22/01/2011

תזונת ספורט בהחלט חיונית עבורך גם עכשיו מכיוון שהנך בונה בסיס של כושר גופני. הדבר חשוב במיוחד מכיוון שאחת הבעיות השכיחות הנה איבוד מסת גוף רזה באופן משמעותי תוך כדי תהליך הירידה במשקל. לשם כך נחוץ תפריט הבנוי באופן מושכל.
    חשוב להתייעץ עם דיאטן ספורט רציני מכיוון שלדיאטנים אלה רקע בתחום האימון ותזונת הספורט.
    בהצלחה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו