תרגילי בטן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תרגילי בטן
    נעם
    19/01/2011

יש באינטרנט יותר מדי תרגילים לחיטוב הבטן,
    ואימון הכולל יותר מדי של תרגילים הוא מאוד מסורבל.
    אשמח אם מישהו יוכל להמליץ לי מספר מצומצם של תרגילים שמכסים את כל השרירים החשובים, וכמה סטים לעשות. תודה לעוזרים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תרגילי בטן

הוספת תגובה

• תרגילי

איתי הר-ניר
    19/01/2011

התנגדות ובכללם תרגילי בטן אינם מחטבים.
    חיטוב הינו פקטור של תזונה ומאזן קלורי מתאים.

תרגילי בטן אין צריך לבצע באופן שונה משאר השרירים בגוף.
    2-3 אימונים בשבוע יהיו דיי והותר.
    ישנם תרגילי התנגדות במשרל חופשי או משקל גוף "המכסים" את עבודת שרירי הבטן, ואין נדרש תרגול ספציפי נוסף.

כפיפות גו, גשר בתמיכת אמות או גשר צידי יספיקו בהחלט.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה

איתי הר-ניר
    20/01/2011

כל תרגילי הבטן מפעילים את כל השרירים.

בכדי לנסות להדגיש קבוצה מסויימת, למשל האלכסוניים ניתן לבצע.
    תרגילים המערבים כפיפה צידית או כפיפה עם רוטציה.
    לכן כפי שתיינתי בהוצעה הקודמת:
    תרגיל 1 של כפיפת גו תרגיל נוסף של כפיפה צידית ותרגיל שלישי של מאמץ איזומטרי יעשו את העבודה.

אני חוזר ואומר, אם אתה מבצע תרגילים מסויימים במשקל חופשי או משקל גוף, לא תמיד צריך תרגילים ספציפיים לשרירי הבטן.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרגילים

נעם
    20/01/2011

על כפיפות בטן אתה ממליץ?
    ונראה לי שלא הבנת אותי כ"כ.
    אני צריך איזה 2-3 סוגי תרגילים אפקיביים שיכסו את השרירים החשובים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנועם -תרגילי בטן - תגובה

ד''ר איתי זיו
    22/01/2011

הערותי...
    1. במרבית התרגילים המיוכדים לחיזוק שרירי הבטן פועלים כל 4 שרירי הבטן. חשוב לבחור תרגילים מתאימים בהם פועלים בעיקר השרירים העמוקים של הבטן - האלכסוני פנימי והרחב בטני.
    2. תרגילים כמו כפיפת גו באלכזון- מרפק ימין לברך שמאל, מרפק שמאל לברך ימין, או בתליית גוף - גלגול אגן לאחור, או גשר קדמי - תוך כדי סמיכת אמות, כפיפת גו באלכסון על גבי כדור פיטבול, או כפיפת גו בעמידת 4 כנגד פולי עליון ועוד ועוד עשויים להתאים. יש מאות תרגילים וניתן אחת למספר שבועות לבחור מתאימים. ממליץ להתייעץ עם מדריך מוסמך.
    3. ניתן להסתפק ב- 2-3 אימונים בשבוע. הדבר תלוי רבות בשאר התרגילים המתבצעים. אם מרבית התרגילים הנם כנד מכונות ייעודיות יש מקום אולי לבצע 3 פעמים שבבוע תרגילים לחיזוק שרירי הבטן אך אם מרבית האימון מתבצע כנגד משקולות חופשיות הרי ניתן להפחית המינון לפעמיים לכל היותר. ניתן להסתפק ב- 4-3דקות לכל היותר. 5-3 סטים יספיקו בכל פעם.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו