אני בת 50 עם עודף משקל-למרות ששומרת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אני בת 50 עם עודף משקל-למרות ששומרת
    סמדר
    20/01/2011

מאד על תזונה.שנים עשיתי ספינינג ואופני כושר ולא ירדתי במשקל.
    לאחרונה עברתי לאופניים וזה הספורט היחיד שאני נהנית ממנו (למרות שגם איתם אני לא יורדת במשקל) וגם ישנם ימים שאני רוכבת ומרגישה שאין לי אנרגיה (האופניים מכוונות על 2 בשמאל ו-8 בימין)
    אני מעוניינת לצאת יום יום שאולי אז ארד במשקל ורציתי לדעת אם זה נכון (כרגע אני יוצאת כ-4 או 5 פעמים בשבוע) וכמה זמן רכיבה נדרש מינימום כדי שתהיה השפעה?
    וכן מה עדיף ליסוע במאמץ פחות זמן או בלי מאמץ יותר זמן?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לסמדר

ד''ר איתי זיו
    22/01/2011

הערותי ..
    1. תזונה הנה חלק חשוב בתהליך הירידה במשקל ואחוזי השומן אך חשוב מאוד גם האימון עצמו.
    2. האם הנך עושה שימוש בשיטות אימון אירובי מפעם לפעם כמו הפוגות, פרטלק וכדומה? במידה והנך מתאמנת תקופה ארוכה באותו אופן ייתכן מאוד שההשפעה על הכושר האירובי וההוצאה הקלורית בכלל - זניחה יחסית. מומלץ לעשות שימוש בשיטת אימון מפעם לפעם כי מאוד ייתכן שהאימון כפי שהוא מתבצע עכשיו לא מספיק אפקטיבי.
    3. מומלץ לבצע לפחות אימון אירובי של 30 דקות ברציפות בדופק מטרה שהנו במקרה זה 80-60% מדופק מירבי שהנו 226 פחות הגיל. ניתן ומומלץ לבצע אימונים אירוביים ארוכים יותר וכך להשפיע יותר על תהליך הירידה במשקל (בתלות רבה בתזונה ובמספר האימונים השבועי ועוד). במידה ומדובר ברכיבת אופניים בחוץ הרי מדובר בדרך כלל על זמנים ממושכים - לעיתים אף מספר שעות..
    4. לגבי מה עדיף פחות זמן ומאמץ רב או יותר זמן ופחות מאמץ זו שאלה מצוינת. התשובה תלויה בזמן המוקדש לפעילות בכל פעם. בפועל מומלץ לשלב בין אימונים ממושכים יחסית לבין אימונים עצימים וקצרים יחסית.
    5. מומלץ להוסיף אימוני התנגדות על בסיס קבוע על מנת להגביר חילוף החומרים הבסיסי ועוד תמורות רבות נוספות.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו