אימון כנגד משקל גוף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אימון כנגד משקל גוף
    דור
    22/01/2011

שלום, אני מתאמן קבוע כבר 5 שנים בהתחלה בצבא ובהמשך לבד באימוני מתח, מקבילים שכיבות סמיכה... אני מגיע למצב של 8 סטים של 17 עליות מתח ומס דומה של מקבילים שאני מבצע במקביל.. השאלה היא אם האימון עדיין אפקטיבי או שאחרי מס מסוים זה כבר לא ממש משנה..
    תודה רבה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אימון כנגד משקל גוף

הוספת תגובה

• אפקטיבי

איתי הר-ניר
    22/01/2011

אפקטיבי לשם מה?
    לא ציינת את מטרת האימונים שלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדור -אימון כנגד משקל גוף - תגובה

ד''ר איתי זיו
    22/01/2011

הערותי...
    1. לפי המצוין מדובר ביכולת טובה של התרגילים מתח ומקבילים אותם הנך מבצע כנגד משקל הגוף. השאלה הנה אם הביצוע מדויק. במספר חזרות רב יחסית שכיח להבחין בביצוע תרגילים אלה בתנועה לא מלאה המלווה בתנועתיות של מפרקים נוספים.
    2. במידה ומדובר בפיתוח כושר גופני כללי והתרגילים המתבצעים הנם חלק מתוכנית אימונים כוללת אזי יש להוסיף עוד מספר תרגילים לקבוצות שרירים נוספות על מנת להשיג את מטרת האימון (כמו בטן, רגליים, כתפיים וכדומה), אם מטרת האימון הנה היפרטרופיה התרגילים, הנפח ואופן האימון בהחלט לא מספקים אך ניתן לשדרג האימון הקיים על ידי ביצוע האימון ולהיעזר בשיטות אימון שונות, להוסיף עומס (משקל ) וכדומה.
    3. חשוב במיוחד לדעת מטרת האימון על מנת לבחור תוכנית אימונים מתאימה ולפי זה להתקדם.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המטרה היא שמירת כושר

דור
    23/01/2011

וכמובן אזשהי התפתחות בשביל התמריץ... אני לא מחפש להתנפח אני במצב טוב, אבל עדיין לדרוך במקום זה משמעמם.. אני עושה תנועות מלאות ולא "מקפיץ"... אני די שונא חדרי כושר ואני מעדיף להמשיך לעבוד מחוץ לחדרי כושר.. השאלה אם אפשר לגוון את זה גם? תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדור - הודעה נוספת

ד''ר איתי זיו
    24/01/2011

הערותי...
    1. במידה ואינך מעוניין להתאמן בחדר הכושר ניתן כמובן לבצע תרגילים בבית, בפארק או בים ומקומות אחרים.
    2. מומלץ להיעזר באביזרים נוספים כמו גומיות כושר רצועות TRX או כדור פיטבול. אביזרים אלה מאפשרים לבצע אינסוף תרגילים כנגד משקל גוף או גומייה במגוון מצבים ומישורי גוף ותנועות.
    3. אם כך מומלץ לבצע במקרה זה 3 אימונים בשבוע בימים לא עוקבים - 48-72 שעות בין אימון לאימון.
    4. בנוסף לעליות מתח ושכיבות סמיכה מומלץ להוסיף תרגילים לרגליים, כמו סקווט או מכרעים עם משקל גוף (טווח התנועה במפרק הברך = 60 או 90 מעלות- תלוי ברמתהאימון), תרגילים שונים לחיזוק שרירי הבטן, תרגיל אחד לשרירי הכתפיים עם גומייה. בממוצע ניתן להסתפק בכ- 20 סטים באימון כוח זה ועם הזמן לבצע יותר בהדרגתיות. כ- 25-27 בממוצע. במידה וחלק מהתרגילים יהיו משולבים ויפעילו מספר קבוצות שרירים ניתן לבצע פחות סטים בכל אימון.
    5. במידה ומטרת האימון הנה גם העלאת מסת שריר חשוב לבצע טווח חזרות של 15-6 בממוצע ולהעלות עומס במידת הצורך באמצעות ציוד או כוח בן זוג. ניתן כמובן לשלב גם סטים עם מספר חזרות רב יותר.
    6. על מנת לשפר יכולת גופנית חשוב מאוד לשלב תזונה נכונה ומנוחה מספקת - באימון עצמו ובין האימונים. אילולא כן ההתקדמות לא תהיה אופטימלית.
    7. מומלץ להתייעץ עם איש מקצוע בעניין.
    בהצלחה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו