מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אמון להפחתת משקלמתאמנת24/01/2011
אני אשה בריאה בת 48 שמתאמנת לפחות פעמיים בשבוע בחדר כושר, ויש לי כמה שאלות
1) האם זה נכון שלמי שיש עודף משקל כדאי להתאמן באופניים במקום הליכון?
2) האמון האירובי (במקרה שלי אופניים), כמה זמן צריך לעשות בכל אמון?
3)האם שריפת הקלוריות שווה בהליכון ,באופניים ובקרוס טריינר היא שווה?
4) האם צריך לחלק זמן האמון האירובי לשני חלקים המופרדים בתרגילי חיזוק
מה הם ההמלצות שלכם כדי לרדת במשקל
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אhמון להפחתת משקל
שי אלנקרי25/01/2011שלום,
1. אין עדיפות כזו או אחרת, השימוש באופניים יהיה קל יותר מאחר ואין צורך בנשיאת משקל הגוף.
2.זה מאוד אינדיבדואלי ומשתנה בהתאם למספר גורמים ובתאם למטרה. הייתי מציע להתייעץ על כך עם המדריך בחדר הכושר.
3. גם כן מאוד משתנה, תלוי בעצימות, בהתנגדות, בזמן ובמרחק.
4. אם הבנתי נכון את השאלה: אפשר לחלק את האימון לשניים: חלק אחד בו תבצעי את הפעילות האירובית ובחלק השני את הפעילות האנאירובית (כוח). אפשר לחלק לאותו אימון ואפשר לעשות זאת במידה ויש זמן פנוי גם בימים נפרדים.
אלו שלושת הטיפים החשובים שלי בנושא זה:
1. תזונה נכונה
ראשית, בכדי להשיג ירידה במשקל עלינו להקפיד על תפריט תזונה מאוזן דל בשומן, מלח, עשיר בירקות וויטמינים וסיבים תזונתיים. מומלץ להתייעץ עם איש מקצוע לפני התאמת תוכנית תזונה שכזו. תוכנית תזונה מאוזנת עשוייה להפחית משמעותית את אחוזי השומן בגוף ולהוביל לירידה במשקל.
2. אימון שרירי הבטן בצורה אפקטיבית
אל תתקבעי על אותם התרגילים. חשוב שתגווני בין התרגילים , במילים אחרות: תתקפי את שרירי הבטן מכל הכיוונים, שימרי על עבודה איטית המלווה בנשימות נכונות ועל מנח גוף תקין בעת ביצוע התרגיל.
3. פעילות אירובית
לצורך הורדה במשקל עלינו להתנער ממצבורי השומן העוטפים ומרפדים אותה. לשם כך עלינו להגביר את ההוצאה האנרגטית של הגוף ע"י פעילות אירובית יומית. פעילות שכזו תסייע בשריפת קלוריות מוגברת ותעזור לכם להשיג בטן שטוחה. מומלץ לעסוק בפעילות אירובית כדוגמת: ריצה, רכיבה, הליכה, שחייה או כל פעילות אחרת המעלה את הדופק ומעודדת את קצב שריפת הקלוריות ואיך לא…. את השומנים. בפעילות אירובית יש דרישה אנרגטית גדולה המסייעת בירידה במשקל ובירידה באחוזי השומן.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)