מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שכיבות שמיכהאחד27/04/2007
שלום,
ברצוני לדעת האם בביצוע שכיבות שמיכה על האגרופים יש סכנה לנזק מסוים למפרקי האצבעות?
אני מבצע את התרגיל כאשר אגרופיי מונחים על שטיח דק, לא מזרן או משטח רך אחר... כמובן 3-4 סטים של 65% מהיכולת המירבית...
בנוסף:
1. האם יש חשיבות לתזמון בין אימוני כוח לריצה? כלומר, האם כדאי להמנע מאימון כוח ביום של ריצה?
2. האם מומלץ להפריד בימים בין שכיבות שמיכה לכפיפות בטן, או שזה לא משנה?
תודה,
גיא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ?
אחד29/04/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכיבות שמיכה על האגרופים ?
אייל ברוכים29/04/2007גיא שלום,
כשאתה מבצע שכיבות שמיכה על האגרופים את יוצר לחץ על עצמות האצבעות ולמעשה יוצר תהליך הרס מסויים, במידה והלחץ לא מוגזם,הדרגתי ומבוקר אתה יכול להמשיך כך תוכל לחזק את המפרק והאצבעות ע"י עיקרון ההרס והבנייה - אני ממליץ לך גם לצרוך קצת יותר סידן וויטמין D ע"מ לסייע לגוף בתהליך הבנייה.
במידה ויש חתך/ שרטיה עמוקה באזור גב היד תמנע לעשות תרגיל זה מחשש לזיהום רציני בגוף - ראה מקרי זיהום בצה"ל עקב תרגיל זה.
יש חשיבות לסדר האימון תלוי על איזה מרכיב כושר אתה רוצה לתת דגש באותו אימון אירובי/ כוח.
במידה ואתה רוצה לתת דגש על אירובי אז אתה קודם תרוץ ואח"כ תעשה אימון כוח והפוך.
אם יש הפרש של כמה שעות בין האימונים אז הסדר פחות משנה.
אתה יכול לעשות ברצף שכיבות שמיכה וכפיפות בטן זה לא מפריע אחד לשני.
בהצלחה . . .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אחד29/04/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
גיא07/05/2007שאלה נוספת:
למיטב הבנתי העבודה הנכונה בתרגילי כוח היא 3 סטים של 65% מהיכולת המירבית.
במצב שאיני מצליח להשלים את כל הסטים במלואם - האם צריך להוריד את מספר החזרות לסט עד למצב שבו אני משלים את כל הסטים? או שאין להוריד מהמטרה, ופשוט לבצע כמה שאפשר? (כרגע אני מצליח להשלים בין שני סטים לשניים וחצי, מתוך 3)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיטת "דלרום"
אייל ברוכים09/05/2007עבודה נכונה לאיזו מטרה ?
אני מציע לך לעבור לשיטת ה"דלרום" שבה מתאמנים לפי אחוזים מיכולת מירבית.
לדוגמה: 3 סטים של 100%,75%,50% או 100%,50%,50% את יכול לשנות את העצימות של האימון לפי מטרותייך, ע"י משחק במספר הסטים והאחוזים בכל סט.
אתה יכול להשתמש בשיטה זו בכל תרגיל שתבחר.
אני ממליץ לך לשלב תרגיל מקבילים לשכיבות שמיכה ע"מ להגיע לתוצאות יותר יעילות.
בהצלחה . . .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה על הבורות
אחד09/05/2007מהו תרגיל מקבילים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוהמטרה היא כמובן שיפור יכולת מירבית
אחד09/05/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרגיל מקבילים
אייל ברוכים12/05/2007מתקן מקבילים זהו מתקן שבו מותקנים שני מוטות בערך בגובה החזה המקבילים זה לזה בגובהם .
עליהם מבצעים כפיפה ופשיטה של המרפקים.
תרגיל זה נועד לפיתוח שרירי החזה,כתף קדמית ויד אחורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקבילים
אחד12/05/2007איזה תרגיל שווה לכך אני יכול לבצע בבית? שכן אני לא מתאמן במכון אלא בבית...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכיבות שמיכה
אייל ברוכים13/05/2007שכיבות שמיכה בכמה זוויות :רגיל ,יהלום, רחב מרוחב כתפיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אחד13/05/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)