הליכה עם חברה - אפקטיבי?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הליכה עם חברה - אפקטיבי?
    שירה
    02/02/2011

שלום!
    אני וחברתי עושות הליכה מהירה מידי יום.
    אני צועדת במהירות רבה יותר ממנה.
    ההפרש הוא, שמרחק של שעה שאני עושה במאמץ (שגורם לי להזיע ולהתנשם במהירות)
    עם חברתי זה לוקח שעה ו10 - 15 דקות, אני לא מזיעה והמאמץ הוא קל.
    השאלה שלי אם זה אפקטיבי בכלל ואם יש לכם הצעה/ רעיון
    תודה וערב טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הליכה עם חברה - אפקטיבי?

הוספת תגובה

• תשובה לשירה

ד''ר איתי זיו
    04/02/2011

הערותי....
    1. על מנת שאימון אירובי יהיה אפקטיבי דיו לדופק בו מבוצעת הפעילות חשיבות מכרעת. לפיכך אם חברתך הולכת לאט יותר ממך ייתכן שבמקרה זה אינך משפרת את כושרך האירובי מכייוון שסף התחתון לשיפור היכולת האירובית הנו לפחות 60% מדופק מירבי שהנו עבור נשים 226 פחות הגיל. נוסחה זו לא מדוייקת לחלוטין אך נעשה בה שימוש נרחב כשמדובר באוכלוסייה הרחבה.
    2. מוצע לבדוק את הדוקפ בעת הפעילות האירובית ובמידה והנו נמוך מדי אין ברירה אלא להשתמש בשיטות אימון שונות כמו פרטלק (שינוי מקצבים תוך כדי הפעילות האירובית, הפוגות וכדומה). ניתן מדי כמה דקות ללכת או לרוץ בקצב מהיר יותר לעבור את חברתך ולחזור חזרה וחוזר חלילה.
    3. ניתן לבחור מסלול מעגלי של X מטר ואז ללכת גם ביחד וגם לחוד. חשוב לציין שעוד מספר שבועות חברתך אמורה לשפר יכולתה האירובית ואז המרחק ביניכן יקטן והדבר יהיה פחות בעייתי. בכל מקרה חשוב לשתף את חברתך בבעייתיות העניין מכיוון שישנה סבירות שרק היא משפרת את כושרה האירובי ואת לא.
    4. אפשרות נוספת הנה מעבר מכשולים תוך כדי ההליכה. למשל, עלייה על ספסלים, הליכה בעלייה ועוד. במקרה זה בעל הכושר הטוב יוץר יעבור את המכשולים ובעל הכושר הפחות טוב לא חבצע בשלב זה משימות אלו.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו