נושא אחר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נושא אחר
    בלה
    04/02/2011

מה קורה כשאני אוכלתשומן טראנס : עוגיות , שוקולד , הכוונה מה קורה בגוף , תוך כמה זמן זה הופך שומן ? האם זה שאני מצטער ועושה הרבה יותר אירובי ביום למחרת עוזר לשרוף את מה שאכלתי ? או שממש לא , הנזק נעשה כבר ?

בגדול , אני חולה מתוק , שלשום רצתי אינטרוולים , עשיתי קרוס , סטפר , בקיצור שעה אירובי , שרפתי שם 600 קלוריות , ולאחר מכן אכלתי 600 קלוריות עוגיות , זה אומר שזה נחשב כאילו לא עשיתי אירובי ?

ואם זה הפוך : אוכל 500 קלוריות , ושורף אחר כך (למחרת , או באותו שבוע ) 600 קלוריות ?
    אני חייב הסבר על איך זה הולך

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נושא אחר

הוספת תגובה

• שומן טרנס

שי אלנקרי
    06/02/2011

במונח 'טרנס' מתכוונים לשומן בלתי רווי שעבר 'יישור' בתהליך ההקשיה. ה'יישור' הופך אותו למוצק בטמפרטורת החדר וגם לצמיג ולדביק יותר בדם. בנוסף הוא סינתטי, ולכן מפריע לתפקוד התקין של חומצות השומן הטבעיות. בעוד שהקשיה מלאה של השומן יוצרת שומן רווי, הקשיה חלקית יוצרת תערובת מגוונת של שומן טרנס. כיוון שהשומן רווי רק באופן חלקי, חשבו תחילה שהוא פחות מזיק משומן רווי, אך מתברר שה'יישור' הכימי מקנה לו תכונות של שומן רווי, והוא אף יותר מזיק ממנו.
    הגברת הסיכון למחלות לב: צריכת שומן טרנס גורמת להעלאת רמות הכולסטרול הרע (LDL) בדם, לירידת רמות הכולסטרול הטוב (HDL) להרעת היחס בין ה- HDL ל- LDL ולהעלאת רמות הטריגליצרידים והאינסולין.

השינויים האלה יכולים להעלות את הסיכון למחלות לב וכלי דם.

השתדל להתרחק מסוג שומן זה כמה שיותר ונסה לחיות אורח חיים בריא שלא כולל בתוכו את כל המזיקים הללו.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו