שאלה לאיתי זיו...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לאיתי זיו...
    דרור
    06/02/2011

אני בן 16 ואני מתאמן משקולות 4 פעמים בשבוע.
    אני מאונן בתדירות גבוהה יחסית (פעם ביום) ורציתי לשאול האם זה פוגע בתוצאות האימון או בהתפתחות של השרירים ושל הגוף?

חלק אמרו לי שזה מאבד טסטורון, חלק אמרו לי שזה מאבד כמות גדולה מאוד של חלבון, וחלק אמרו לי שזה לא פוגע וזה סתם שטויות.

מה נכון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לאיתי זיו...

הוספת תגובה

• לרועי - תגובה

ד''ר איתי זיו
    06/02/2011

הערותי...
    1. הדיעות בנושא חלוקות ואין קונסנזוס ובשל כך מאמני קבוצות מובילים ( למשל במונדיאל) שמתנהלים אחרת מבחינת ההמלצות. חלק מהמאמנים הרשו לשחקני הכדורגל להביא את הנשים למחנות האימונים והמשחקים וחלק לא.
    2. ישנה סבירות שאוננות או יחסי מין ישפיעו על רמת הטסטסטרון בדם ולכן ישנם ספורטאים אנאירוביים שמתנהלים בהתאם.
    3. פגיעה בשרירים או במערכות הגוף לא תתרחש בכל מקרה ואין מה לחשוש. תיתכן עייפות מסויימת או ירידה ביכולת לגייס בצורה טובה של המערכת העצבית.
    4. בפועל רק כשמדובר ברמת אימון גבוהה מאוד הדבר לעיתים מהווה שיקול לספורטאי אנאירובי זה או אחר.
    5. מציע לפנות גם לפורום סקסולוגיה ו/או רפואת ספורט בעניין.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו