קוואקר דק , לשי אלנקרי תודה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קוואקר דק , לשי אלנקרי תודה
    בלה
    07/02/2011

היי שי שוב אני , כן אני יודעת אני שואלת המון שאלות אך לפעמים שואלת בשם אחרים אמנם עם השם שלי (גם המשפחה שלי אוהבת את הפורומים האלה :))

קניתי קוואקר לבוקר (על משקל , בחנות טבע) כי נאמר שזה מאוד בריא: אם אתה יכול להגיד לי למה ?
    ומה הכמות הרצוייה לבוקר (אני שותה את זה עם חלב 1 עד3% כמה מכל דבר (לא רוצה להשמין , להפך 3 קילוגרם. אני עוסקת בפעילות גופנית תדירות גבוהה בעיקר אירובי (אך כוח 4 פעמים ) ומשתדלת לאכול כמה שיותר נכון ובריא בעיקר

אשמח אם תוכל לתת עוד שילובים שאוכל לעשות עם הקוואקר זו פעם הראשונה שאני אוכלת את זה

תודה רבה :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קוואקר דק , לשי אלנקרי תודה - תגובה

שי אלנקרי
    11/02/2011

שלום בלה,
    קוואקר או במילים אחרות: שיבולת שועל, מגיעה ממשפחת הדגנים ונמצאת בבסיס פירמידת המזון לצד מאכלים נוספים מקבוצת הפחמימות ככמו: שעורה, חיטה, כוסמת, אורז, דוחן ועוד. פירמידת המזון של משרד החקלאות האמריקאי קבע פירמידת מזון, אותה גם אימצו כאן אצלנו, משרד הבריאות ואנשי מקצועות התזונה בישראל. מומלץ לצרוך פחמימות מורכבות כחלק מהתפריט היומי. שיבולת שועל מכילה מגנזיום, ברזל, אשלגן, ויטמינים מקבוצת B, חומצה פולית, אבץ וויטמינים A, E, ו-K.

שיבולת השועל נהייתה פופולארית עוד יותר בעקבות המחקרים של השנים האחרונות המעידים על אינספור יתרונות. הסיבים התזונתיים המצויים במאכל הם למעשה סיבים מסיסים המאטים את קצב ספיגת הפחמימה ובכך מסייעים לתחושת שובע לאורך זמן רב יותר.
    הכמות הרצויה היא מאוד אידיבדואלית ויש לקבל המלצה אישית לכך מדיאטנית קלינית. אפשר לגוון זאת עם דייסת שיבולת שועל, אפשר ליצור עוגיות שיבולת שועל, אפשר לאכול יחד עם מוזלי, אפשר ליצור מזה גרנולה עם מרכיבים נוספים ואפשר לאכול את זה סתם ככה עם חלב. הכל כמובן לפי הטעם והרצון ליצור משהו מהמרכיב הכל כך בריא הזה. תחפשי מתכונים ברשת עם שיבולת שועל, אני בטוח שתמצאי לא מעט.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו