התייעצות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התייעצות
    משועמם
    07/02/2011

שלום לכם רציתי להתייעץ בקשר לתוכנית אימון.
    כרגע אני על חיטוב כבר משהו כמו חצי שנה+- , לפי שקילה שעשיתי היום אני עומד על:
    12.7% שומן
    55.2KG מסת שריר
    8KG מסת שומן

בן 25, גובה 1.72 וכאמור משקל 63.2.

לצערי בבטן עדיין נשאר לי אותו שומן מעצבן שכבר נראה לי שלא יירד וזה דיי מייאש ובמראה הכללי אני נראה פשוט רזה,
    לא חטוב ולא נעליים.
    מהיום שהתחלתי את החיטוב ירדתי משהו כמו 9 קילו וכמובן שירדתי גם בשריר.
    השאלה שלי היא כזאת, האם לדעתכם יש טעם להמשיך בחיטוב במטרה להוריד את האותו השומן באיזור הבטן או לעבור לעבוד על מסה. כמו כן אחרי כל העבודה הקשה אני דיי מפחד שאם אני אעבור לעבוד על מסה אז אני יעלה גם באותו השומן שכבר ירדתי, אפשרי לעלות נקי רק בשריר?

התוכנית שלי היא עכשיו תוכנית AB כשהדגש הוא על תרגילים מורכבים ללא עבודה על יד קדמית/אחורית וסה"כ 4 וחצי שעות אירובי בשבוע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

• מקפיץ, בבקשה תחוו דעה

משועמם
    08/02/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למשועמם

ד''ר איתי זיו
    09/02/2011

הערותי....
    1. אחוזי השומן בגופך נמוך מהממוצע. השאלה איך נבדקו אחוזי השומן? משקל הגוף נמוך יחסית.
    2. אם מטרת האימון הנה היפרטרופיה אין מניעה ויש צורך להוסיף בכמות הקלוריות הנכנסות ולהעלות משקל.עם תזונה מושכלת ואימון מתאים ניתן לתקופת זמן מוגבלת להעלות מסת שריר ולהפחית במקביל אחוזי השומן .
    3. שרירי בטן בדרך כלל ניתן להבחין בהם אצל גברים שאחוזי השומן הנם ברמה של 11% ומטה. מדובר על רמה המאפיינת בעיקר ספורטאים ולא מתאמנים רגילים.
    4. מומלץ להתייעץ עם דיאטן ספורט בעניין על מנת שלא תיפגע המסה השרירית ויופחתן אחוזי השומן. כמו כן במידה ולא מבוצעים תרגילים לשרירי הידיים חשוב לבחור תרגילים מורכבים מתאימים על מנת ששרירי הידיים יופעלו בהם באופן משמעותי.
    לסיכום מומלץ להעלות מסת שריר באופן ממשי ובמקביל /ולאחר מכן ל'טפל' באופן ממוקד יותר בהרכב הגוף.
    בהצלחה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה על התגובה+הבהרות

משועמם
    10/02/2011

אני לא מחפש "קוביות" זה סתם יכול להיות בונוס נחמד אבל זה לא העיקר, העיקר הוא לא להפטר מהשומן על הבטן והשאלה הייתה אם לדעתך יש טעם להמשיך ולרדת במשקל או להפך לעבור לעבוד על מסת שריר? הכוונה אם הורדה נוספת באמת תוריד את הבטן או שחבל לשרוף עוד שריר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון שגיאה

משועמם
    10/02/2011

כתבתי בטעות שהמטרה היא לא להפטר מהשומן בבטן כשהכוונה כמובן הייתה כן להפטר, כמו כן שכחתי לציין שאחוזי השומן נמדדו במכשיר השקילה בחדר הכושר, כזה שעומדים עליו יחף, תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון שגיאה - תגובה

ד''ר איתי זיו
    10/02/2011

מעדכן...
    מדידת אחוזי השומן על המכשיר עליו עומדים יחפים לא ממש דמוייקת ועדיפות שיטות מדידה אחרות כמו קליפר אלקטרוני, ומיכשור אחר.
    חשוב למדוד אחת לשבועיים אחוזי השומן בכלל על מנת לדעת שחלה התקדמות.
    בנוסף, חשוב לחזק את השרירים העמוקים של הבטן מכיוון שהדבר משפיע מאוד על הציבה ועל האסתטיקה הגופנית.
    בהצלחה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו