מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מסה וחיטוב-מה זה ומה מתאים לי כרגע?יוני09/02/2011
שלום. אני רוצה לשאול בקשר לתזונה.
הגובה שלי הוא 175, משקל 69 ובן 22. אני מתאמן קבוע כבר מעל לחצי שנה, 3 אימוני משקולות + 3 אירובי ריצה בשבוע. הבעייה היא שאני לא רואה כל כך את התוצאות שאני מחכה להן. הורדתי במשקל ובשומן, אבל אני לא כל כך רואה ניפוח בשרירים. יוצא שאני אוכל בגדול 50-60 גרם חלבון ביום + ירקות ופחמימות.
יכול להיות שאני לא אוכל נכון? קראתי קצת באינטרנט וחשבתי שאולי אני צריך תקופת עלייה במסה ואחר כך חיטוב. השאלה מה זה בעצם, מה בדיוק אוכלים (פחמימות, שומן וכו'), כמה ולמה (הרי השומן לא הופך אחר כך לשרירים)?
בנוסף, אני מעוניין לקנות תוספי מזון ורציתי לשאול אם עדיף אבקת חלבון או גיינר (חלבון עם פחמימות לעלייה במשקל). פשוט אני לא רוצה לדחוף לעצמי אוכל כשאני לא רעב. אני מצטער על אורך השאלה, פשוט אני מת כבר לראות תוצאות. תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נ.ב.
יוני09/02/2011האם עלייה במסה זאת אומרת להשמין? ואיך זה אמור לעזור לעלייה בנפח השרירים אם זה לא שרירים אלא שומן? מה צריכים לעשות בתק' העלייה במסה ומה בתק' החיטוב? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - ליוני
ד''ר איתי זיו10/02/2011הערותי....
1. הדברים החשובים במיוחד לעלייה במסה הנם: תזונה (50- 60 גרם חלבון ממש לא מספיקים) עצימות אימון גבוהה, נפח אימון מתאים (מספר סטים וחזרות המתאים להיפרטרופיה), אימונים מפוצלים ולא הפעלת כל הגוף באותו אימון, סיבי שריר לבנים בעיקר (קשור לגנטיקה), שינה מספקת ועוד.
2. על מנת להלעות במסה יש לא רק להקפיד על אימון מתאים על תפריט בו מספר הקלוריות מתאים למטרה אחרת לא ממש ניתן יהיה לבנות את השרירים.
3. אין צורך להשתמש באבקת חלבון וניתן לעשות שימוש במזון הרגיל האיכותי הקיים היום ולהשיג כל מה שצריך. בנוסף... הכסף... האבקות הללו יקרות.
4. חשוב שהאימון האירובי יהיה בנפרד מאימון המשקולות או אחריו. כמה זמן מוקדש לאירובי גם נתון חשוב. במידה והזמן ממושך מדי, מעל 40 דקות ו/או הדופק גבוה יחסית - מעל 70% מדופק מירבי יש לכך השפעה על הפוטנציאל לעלייה במסת השריר.
5. מוצע לפנות לאיש מקצוע שיבנה לך תוכנית מסודרת ומאורגנת עם כל הפרמטרים. על פניו נראה שיש לעשות מספר שינויים בתוכנית האימונים ובתוכנית התזונה על מנת שהתוצאות גם ייראו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)