מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תודה. עוד כמה דברים:יוני10/02/2011
האם עדיף להפסיק לעשות אירובי, כדי שהקלוריות לא תישרפנה אלא "תלכנה" לשרירים? אני עושה 5 קילומטר ב-20-25 דקות, לא מהר מדי.
בנוסף, לפי חישוב שעשיתי אני צריך לאכול 100-120 גרם חלבונים בערך, ואני לא רואה דרך לקבל הכל דרך אוכל, אלא אם כן אני מאביס את עצמי.
באימון אני מאמן קבוצות שרירים לפי ימים ואת הריצה אני מסיים בערך 15 דקות לפני האימון. איך אני יודע אם אני צריך עלייה במסה (והאם להתרכז כרגע רק באימון משקולות ללא אירובי) או חיטוב (אירובי ואנאירובי)? ולמה בכלל צריך את העלייה במסה בשביל התהליך של ה"ניפוח"? אשמח להסבר. תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון כוח והיפרטרופיה
שי אלנקרי15/02/2011חסרים הרבה נתונים כמו: גיל, משקל, מספר האימונים השבועיים, משך האימונים, כמה זמן מאז התחלת להתאמן, מטרה מרכזית ועוד. לאחר שתענה על כל אלה אני הייתי מציע להתייעץ עם דיאטן או דיאטנית קלינית לצורך התאמת תכנית אכילה מסודרת (לא מומלץ לעסוק בחישובים עצמיים לגבי כמויות המזון- לא תמיד זה נכון ומדויק).
לגבי שאלתך השנייה "למה בכלל צריך את העלייה במסה בשביל התהליך של ה"ניפוח"?
ההגדרה המקצועית של אימון כוח (בהתנגדות) היא: שימוש בשיטות התנגדות מתקדמות כדי להגביר את היכולת להפעיל כוח, או להתנגד לכוח. ברמה הבסיסית, אימון כוח מחזק את השרירים באופן הדרגתי. חשוב להשתמש בשרירים בדרך שבה הם תוכננו לעבוד. שרירים שלא מפעילים אותם - לא יעבדו כמו שצריך.
אז ככה: המושג המתאר את אופן גדילת תאי השריר הוא "היפרטרופיה". יכול להיות ששמעת את המושג הזה מסתובב בחלל חדר הכושר . בחדר הכושר ובאימון הכוח אנו מפעילים התנגדות על השרירים, התנגדות אשר גורמת גם להיפרטרופיה. העומס המינימלי הדרוש לגדילת השריר הוא לפחות 40% מהיכולת שלו.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)