מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חיטוב שרירים ותיאבוןניב14/02/2011
שלום רב;
חזרתי להתאמן אחרי זמן רב שלא התאמנתי.
במסגרת האימונים הנני משלב תרגילים סטנדרטיים לחיטוב הבטן.
במהלך החודש וחצי האחרון, שמתי לב כי בייחוד בימים שאחרי אימון, תחושת הרעב שלי הולכת ומתמעטת, או, לחילופין - תחושת השובע שלי נמשכת זמן רב יותר גם אם אני אוכל פחות.
חשוב לי לציין כי אני חש בטוב ושומר על תפריט מאוזן, ואין בשאלה זו משום התייעצות רפואית.
שאלותי:
1. האם יש קשר בין כיווץ שרירי הבטן (כמו ביום שלאחר אימון, כשהשריר "תפוס") לבין מיעוט בתחושת רעב?
2. האם יש מחקרים על נושא זה?
3. האם יש סיכוי לפגיעה לאורך זמן אם כמות הקלוריות (והאוכל) הנצרכת "מתנדנדת"?
תודה רבה,
ניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כושר גופני ותיאבון - תיקון
ניב14/02/2011תיקון לשאלה 2:
האם יש מחקרים בנושא הקשר שבין כושר גופני ו/או חיטוב בחדר כושר לבין תיאבון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיטוב שרירים ותיאבון - תגובה
ד''ר איתי זיו15/02/2011הערותי
1. השאלה שהועלתה מעניינת במיוחד ויש כמובן גם ספרות בנושא.
חשוב שבמידה ומספר הקלוריות הנצרכות נמוך מהיוצאות שלא תחול פגיעה במסת גוף רזה. אחת הבעיות הנה איבוד מסת שריר בשל תזונה לא מאוזנת. במידה והתפריט לא מאוזן חל שינוי בהרכב הגוף- יחס של המסה השרירית לעומת המסה השומנית.
2. לגבי כאבי שרירים מאוחרים של שרירי הבטן. ייתכן וישנה השפעה על תחושת הרעב. לא ידוע לי על מחקרים בנושא וייתכן מאוד שזו תחושה סובייקטיבית שלך במקרה זה.
3. באחד מהמאמרים שהתפרסמו במזין עולם הריצה לפני כשנה (לדעתי על ידי רקפת אריאלי) עלה נושא התיאבון המופחת או מוגבר עקב פעילות גופנית. מציע לנסות לחפש זאת ברשת. בכל מקרה ניתן לפנות גם לפורום תזונת ספורט.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
ניב16/02/2011מצאתי את המאמר שהזכרת - מעניין, ובו זמנים גם מייאש וגם מעודד :)
לא מוזכר שם כלל עניין חיטוב שרירי הבטן והשפעתו על כיווץ/הרחבת הקיבה ותחושת הרעב הנלווית לתהליכים אלו. אני לכשעצמי איני רופא, ואיני יודע כלל אם לגודל הקיבה יש השפעה על תחושת הרעב, אבל מכל זה אני מסיק כי לא רק שחבר הידע הזה להמונים, אלא הוא חסר גם ברמה האקדמית.
שוב - תודה רבה,
ניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)