ריצת 10K

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ריצת 10K
    שולי
    16/12/2007

מצטערת מראש על המריחה, אבל זה הסיפור שלי:
    תמיד הייתי די גרועה בריצה, המקסימום שעשיתי זה 2 ק"מ בבי"ס ובצבא, וגם אז היתי הולכת ורצה לסירוגין ומסיימת אדומה כעגבנייה וחסרת נשימה, ושבוע אחרי זה מתאוששת כאובה ותפוסה.

עכשיו אני כבר שנתיים בחדר כושר, ובאמצעות שעות ארוכות על המכשיר האליפטי רזיתי כ- 11 קילו, ועבדתי גם על משקולות והכל טוב ויפה, אבל קצת משעמם לי... לכן חשבתי להציב לעצמי מטרה חדשה- ריצה.
    בהתחלה רצתי 3-4 דקות וכל פעם העלתי בדקה עד שזה התחיל להיות אפילו נחמד, בפעם האחרונה רצתי 2.6 ק"מ ב-16 דקות והייתי הכי גאה בעצמי בעולם.

בקיצור החלטתי שבא לי להצליח לרוץ 10 קילומטר!
    ראיתי תוכניות אימון באינטרנט לריצות כאלה, אבל הן נראות נורא מסובכות ומחייבות, ולכן חשבתי פשוט להמשיך ולהעלות בדקה את משך הריצה כל פעם עד שאגיע לשעה וקצת= 10 ק"מ (בנתיים רצה על 9.6 קמ"ש ובדקות האחרונות מעלה ל- 10.6).
    אני מגיעה לחדר כושר 3-4 פעמים בשבוע ורצה רק על ההליכון, לא אוהבת בחוץ לבד ואין לי עם מי.
    חשבתי גם לוותר על האימוני משקולות בשלב זה, כי לא יהיה לי כוח גם וגם.

קצת נתונים- בת 27, 1.64 מטר על 58 קילו (לא אתנגד גם לרדת כמה קילוגרמים על הדרך).

מה אתם אומרים? תוכנית הגיונית? בטיחותית? האם אפשר לוותר על המשקולות? טיפים או עצות לאצנית החובבנית?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ריצת 10K

הוספת תגובה

• ריצת 10K

עופר קיס
    17/12/2007

1. על תוותרי על משקולות . פשוט תורידי חלק מהסטים
    2. תבצעי ריצה אחת ארוכה בשבוע בדופק נמוך 130-135 ותוסיפי כל אימון 2 דקות
    3.תבצעי ריצה בה את רצה מספר דקות בקצב גבוה ו3 דקות ריצה קלה מאד או עד דופק 120
    (אימון אינטרוולים.9
    4. בין האינטרוולים לריצה הארוכהיום חופשי
    במהירות תגיעי ל 10 קילומטרים
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו