אימונים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אימונים
    (:
    16/02/2011

היי
    אני מתאמנת 6 ימים בשבוע-4 אימוניי כוח + 2 אירובי הכוללים ריצה בין 30-40 דק'
    יום שישי יום חופשי
    יוצא לי לפעמים להתאמן מיום שישי כולל עד יום חמישי כולל ברצף האם יש בכך משהו לא תקין? האם השרירים יתפתחו פחות טוב כתוצאה מאימונים יום אחרי יום?
    יש לציין שיש הפרדה בין קבוצות שרירים והקפדה על תזונה נכונה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אימונים

הוספת תגובה

• אימונים - תגובה

ד''ר איתי זיו
    17/02/2011

הערותי...
    1. רשאית - כל הכבוד. לא הרבה מתאמנים בתדירות ורצינות כזו. במיוחד נשים שמבצעות על בסיס קבוע פחות אימוני כוח לעומת גברים.
    2. אין מניעה לבצע מדי יום אימוני כוח ואירובי. בהיבט של אימוני כוח אין צורך לבצע פיצול של יותר מ- AB וגם זה די נדיר אצל נשים.. לפיכך יתבצעו 4 אימוני כוח בשבוע ולא 5. השאר יוקדשו לאימון אירובי ולמתיחות.
    3. שחוב לאמוד את ההתקדמות באימון. במידה ומתקדמים על בסיס קבוע - מצוין. אם לא יש לבדוק הסיבה לכך.
    4. חשוב העיתוי של הפעילות האירובית בקורלציה למטרת האימון. אימון אירובי עצים וממושך מדי משפיע על אפקטיביות אימון הכוח אך בהחלט לא מזיק.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

(:
    18/02/2011

היי איתי,תודה על התשובה.
    אכן אני מבצעת כמו שכתבת 4 אימוניי כוח + 2 אירובי
    באיזה שלב מתחיל האימון האירובי להשפיע על אפקטיביות של אימוניי הכוח?
    כי אני משקיעה באימון כוח ועובדת עם משקלים גבוהים ותרגילים בעצימות ואני לא רוצה "להרוס" כיביכול את מה שאני משקיעה שזה יהיה לחינם כי האירובי פוגע בזה

בנוסף עוד שאלה-
    זה בסדר שאני מגוונת את התוכנית לא רק אחת לכמה חודשים אלא אחד לשבוע סתומרת נגיד יד אחורית אז באימון אחד של השבוע אני עושה לחיצה צרפיתית עם מוט ועוד תרגיל של פשיטה
    וביום השני באותו שבוע אני עושה את הפשיטה אבל בנוסף לא לחיצה צרפיתית אלא תרגיל אחר
    האם הגיוון של תרגילים ככה שייצא לא אותם התרגילים באותה שבוע זה נחשב לבסדר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פספסת אותי

(:
    21/02/2011

אשמח לתשובה
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

ד''ר איתי זיו
    24/02/2011

הערות בנוסף...
    1. האימון האירובי מומלץ שיהיה בנפרד מאימוני הכוח במידה והם איכותיים. במידה ומבצעים לאחר אימוני הכוח חצי שעה בהחלט תספיק. אלא אם כן יש בעיה של אחוזי שומן... שמעוניינים להפחית ואז מומלץ זמן רב יותר ומספר פעמים רב בשבוע.
    2. לגבי גיוון התרגילים. לטווח הארוך לא מומלץ לגוון על בסיס קבוע מדי שבו אלא מדי 3 שבועות עד חודש וחצי בקירוב. תלוי רבות ברמת המתאמן, המטרה ועוד. לגבי שאלתך אודות פושטי המרפק אם מדובר בתרגיל אחד שמוחלף אין בעיה ממשית אלא אם מדובר במספר תרגילים. אגב, שמדובר על שיפור כוח כללי, אימונים אישיים אזי מבצעים תרגילים מסוגים שונים, הפחתת משקל, הדבר פחות חשוב ודווקא מקובל לגוון בתרגילים השונים.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו