מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חשוב לי לדעת כיצד לפתח כושרינשוף דייג24/02/2011
היי
אני בחור רזה, משקל 58 גובה 172 לאחרונה התחלתי להתאמן עצמאית בבית ומתרגל תרגילים די מוכרים וידועים. מעוניין לפתח צורת חזה נורמלית ושריר.
כבר חודש וחצי מתמיד בכך ובד"רכ עושה זאת 5 - 4 פעמים בשבוע.
כעת המתכונת היא זו :
30 כפול 4 כפיפות בטן
15 כפול 4 שכיבות סמיכה
4 כפול 4 מתח
פה ושם רוכב באופניים ומשחק כדורסל ,כדורגל.
השאלה היא איך להתקדם מכאן ע"מ לפתח צורת חזה ושריר נורמלי, פלג גוף תחתון שלי מפותח היות ורוכב אופניים שנים רבות, לכן מעוניין לאזן את זה.
בבקשה לא לשלוח אותי לחדר כושר או שחייה (: מחפש תרגילים ביתיים שנותנים תמורה רבה לאגרה.
כמה פעמים כדאי להתאמן בשבוע ? הבנתי שצריך יום מנוחה בין לבין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לינשוף דייג
ד''ר איתי זיו24/02/2011הערותי....
1. תרגילים כנגד משקל גוף או עם מתח , מקבילים וכדומה ניתן להשיג תוצאות טובות אך חשוב לדעת לא כמו באמצעות אימון משקולות.
2. מוצע על מנת לפתח שרירי חזה וגב לבצע תוכנית אימונים כדלהלן:
4 סטים של מתח- 75% ממספר החזרות המירבי שמסוגלים לבצע כפול 4 סטים.
תרגיל מתח נוסף 75% מהמספר המירבי שמסוגלים לבצע כפול 3 סטים. בצורת אחיזה שונה. למשל באפשרות הראושנה מתח באחיזה רחבה ואילו בשנייה מתח באחיזה צרה.
שכיבות סמיכה לבצע בטווח של 15-10 חזרות כשהרגליים על כסא/מדרגות וידיים על הקרקע (חיזוק סיבי השריר העליונים). להוסיף משקל במידה וניתן לבצע מעל 15 חזרות. זאת כפול 4 סטים.
תרגיל נוסף לבצע כשהידיים והרגליים על הקרקע וגם במקרה זה להוסיף משקל במידה וניתן לבצע בנקל את מספר החזרות המצוינות.
תרגילים לשרירי הבטן - לבחור שני תרגילים מרכזיים. 3 סטים לכל אחד של 20-10 חזרות בממוצע. תרגיל ראשון, בתליית גוף על גבי מתח (ידיים אוחזות במתח) הבאת ברכיים לחזה. תרגיל שני, בשכיבה על הגב כפיפת גו באלכסונים - מרפק שמאל לברך ימין ומרפק ימין לברך שמאל.
3. מומלץ 3 אימונים בשבוע ומדי חודש לשנות תוכנית האימונים שתתבטא בהחלפת התרגילים ומספר החזרות. אגב, זמני מנוחה בין סט לסט כדקה וחצי. ימי האימונים יום כן יום לא או יום כן יומיים לא. למשל, ימי א, ד ו- ו או ימי א, ג, ו-ה.
4. על מנת להעלות מסת שריר חשובה תשומת הלב לתזונה.
בהצלחה רבה
מהמספר המירבי שמוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר זיו
ינשוף דייג24/02/2011רק לא הבנתי משהו, בסעיף 1
"תרגילים כנגד משקל גוף או עם מתח , מקבילים וכדומה ניתן להשיג תוצאות טובות אך חשוב לדעת לא כמו באמצעות אימון משקולות. "
מה כוונתך " חשוב לדעת לא כמו באמצעות משקולות" ? איך אדע ? אני לא בקי בתחום.
תודה על שאר העיצות יתכן ואתחיל בזה משבוע הבא ואילך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)