אופני כושר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אופני כושר
    נטלי
    27/02/2011

שלום, שמי נטלי, בת 21, משקלי 47 וגובהי 1.63
    גיזרתי דקיקה אך למרות זאת השוקיים \ ירכיים שלי נראות רחבות מאוד לעומת חלקו העליון של הגוף, מה גם שהשומן מצטבר שם (במילים אחרות - זה הוא "האיזור הבעייתי" שלי)
    אחרי שנים שלא הייתי בכושר, החלטתי לרכוש אופני כושר
    מאז הרכישה (כשבוע) אני מתאמנת כמעט כל יום אבל לא יותר מ5 דקות כל פעם
    לאחרונה בסוף האימון אני מעלה לדרגה 8 ומדוושת קצת בעמידה
    אני מפחדת שאני מעמיסה מדי על הברכיים כי אני לחלוטין לא מבינה בזה
    האם עליי להוריד מהתדירות?
    ועוד דבר, שמתי לב להתקשות והתנפחות השוקיים מה שעוד יותר גורם להן להראות רחבות לעומת החלק העליון של הגוף
    האם התופעה חולפת עם הזמן כשהגוף מתרגל לאימון? או שמא מדובר בבעיה?

תודה רבה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אופני כושר

הוספת תגובה

• אוי סליחה, תיקון טעות

נטלי
    27/02/2011

רק הירכיים שלי רחבות ורק הן התקשו והתנפחו
    (עם השוקיים אין שום בעיה)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנטלי

ד''ר איתי זיו
    28/02/2011

הערותי...
    1. לשומן התת עורי תכונות שונות. אחת מהם הנה אופן פיזורו בגוף. הדבר משתנה מאדם לאדם ותלוי רבות בגנטיקה. לפיכך לאחת ריכוז השומן הנו בעיקר בירכיים ואילו לאחרת דווקא באזור הבטן.
    2. חשוב לדעת במיוחד את הרכב הגוף על מנת להבין אם יש להשלים .. עם ריכוז השומן באזור הירכיים או לא. במידה ואחוזי השומן הנם בטווח הממוצע שהנו כ- 23-19 אחוז לנשים יש להשלים עם המבנה הנוכחי ולהעלות הטונוס השרירי בכלל של כל שרירי הגוף. לכך השפעה רבה על האסתטיקה. ברם, הפחתה נוספת של אחוז השומן בהחלט תוביל לירידה גם בהיקף איברים שונים.
    3. פעילות אירובית, רכיבה על אופניים במשך 5 דקות לא ממש תורמת לשיפור הכושר האירובי והפחתת משקל. חשוב להעלות בהדרגה את הזמן ולבצע לפחות חצי שעה בכל פעם 4 פעמים בשבוע ובהמשך ניתן גם יותר. כל זאת בהדרגתיות כך שמדי 4-3 אימונים להעלות 5 דקות את זמן הפעילות מבטיח עלייה הדרגתית בדרישות וסיכוי נמוך יחסית לפציעות.
    4. בעת הפעילות האריובית חשוב שהדופק יהיה לפחות 60% מדופק מירבי שהנו 226 פחות הגיל. מומלץ לעשות שימוש בשעון דופק.
    5. לגבי העמידה אם בעיות מיוחדות וכאבים אז אין מניעה. הדבר מעלה את הדופק ודווקא מגביר את אפקטיביות האימון האירובי. לגבי נפיחות הרגליים ייתכן שזו תחושה סובייקטיבית. אם אין כאבים, לא צריכה להיות בעיה. אם חשים בכאבים שחוב להתייעץ עם איש מקצוע.
    6. תזונה... כמו תמיד לא נייתן להגיע לתוצאות ללא תפריט מושכל ומאורגן.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו