שאלה על בעיה בגב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה על בעיה בגב
    דוד
    03/03/2011

אהלן דוקטור
    אני מתאמן אימוני כח כבר כמה שנים בלי משקוולות(שכיבות שמיכה,מתח וכו').אימון די רציני של שעה בערך.
    לאחרונה התחלתי גם אימון משקולות.יש לי לורדוזיס די רציני בגב והשאלה זה אם אני לא פוגע עוד יותר בגב בזה שאני מתאמן.וחוץ מזה גם כואב לי בגב תחתון שאני עושה תרגילים לבטן...זה גם קשור ללורדוזיס?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על בעיה בגב

הוספת תגובה

• שאלה על בעיה בגב - תגובה

ד''ר איתי זיו
    03/03/2011

הערותי....
    1. היפרלורדוזיס הנו ליקוי יציבה מאוד שכיח. מבחינת הטיפול בבעיה יש לחזק את שרירי הבטן ופושטי הירך, הארכת כופפי הירך וזוקפי הגו התחתון במידה שבהם מקוצרים, ביצוע תרגילי מודעות לסיבוב האגן לאחור ושימוש נכון בשרירי הבטן בחיי יום-יום. חשוב להתייעץ עם איש מקצוע בעניין . תרגילים מתאימים מאוד יסייעו בהקלה בעניין.
    2 לגבי אימון המשקולות אם הנך מבצעו ללא השקתה בעמוד השדרה אזי לא אמורה להיות בעיה. חשובה מאוד הערות לכאבים בעת האימון. אם ישנם כאבים באזור הגב התחתון בהחלט לא מומלץ לבצע תרגילים שונים על מנת לא להחמיר המצב.
    3. תרגילי בטן במקרה של כאבי גב תחתון- עדיף לבצע גשרים מסוגים שונים ופחות כפיפות. כמו כן ניתן לבצע בבקרה רוטציות בעמוד השדרה עם פולי אמצעי. כל זאת בתנאי שאין כאבים.
    4. מוצע לפנות למרכזים לטיפול בבעיות יציבה. יש במכון וינגייט, יש במרכז איזי שפירא, אצל ד"ר גילי זולברג ועוד.
    בברכה
    .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

דוד
    03/03/2011

עזרת לי מאוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו