לאיתי זיו שלום רב..

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לאיתי זיו שלום רב..
    דרור
    04/03/2011

שלום
    אני רועי,והתחלתי באוגוסט האחרון להתאמן במשקולות בחדר כושר שלוש פעמים בשבוע.
    תמיד ידעתי שיש חשש לגדילה,אך המשכתי לעשות את זה.לפני שבוע החלטתי להפסיק עם חדר הכושר ולעבור לאימוני התנגדות בבית מכיוון שאני רוצה לגבוה בקצב טוב ותקין.
    יש לציין שאני בן 13 וחצי,ולמרות שגובה אבא שלי 1.92 ואמא שלי 1.64 אני רק 1.62 (משקל53,יש לציין שעליתי הרבה במסת שריר מהאימונים בחדר הכושר.) האימון החדש שלי הוא ככה: 3 סטים של עליות מתח-מקסימום חזרות
    3*15 חזרות שכיבות סמיכה לחיזוק החזה.
    על מדרגה::שריר התאומים,3*15 חזרות לכל רגל.(מתבצע כל פעם על רק אחת).

.
    סופר סט:10 עליות מתח עם אחיזה גב יד לכיוון הפנים-לחיזוק הדו ראשי, ואז ישר 10 שכיבות סמיכה יהלום או 10 ג'קסונים. כך 2 סטים.

בטן: 3 תרגילים, יש מגוון גדול.(רגילות,אלכסונים,מכשיר לכפיפות בטן וכו')עד ל120 חזרות.

מתיחות
    מה אתה אומר על האימון? האם הוא בטוח ותורם לחיזוק השרירים ושיפור במסת השריר?אנא חווה את דעתך.
    בתודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לאיתי זיו שלום רב..

הוספת תגובה

• לרועי

ד''ר איתי זיו
    04/03/2011

הערותי...
    1. אחד המתיסים הכי שכיחים בתחום אימון בחדר הכושר הנו נושא שאימון משקולות משפיע על פוטנציאל הגביהה. בדיוק הפוך!!! אימון משקולות והתנגדות בכלל תורם לעלייה בפוטנציאל הגביהה מכיוון שהעצם גדלה בהתאם לעומס המופעל עליה ולכן אימוני משקולות דווקא מומלצים.
    2. אימוני התנגדות עם משקל גוף במקרים רבים העומס בהם עוד יותר גבוה (!!) מאשר אימוני משקולות בחדר הכושר. לפיכך מומלץ ורצוי לשלב בין אימוני התנגדות בחדר הכושר ותרגילים עם משקל גוף.
    3. הבעייתיות בגילאים הצעירים בהיבט של הגדילה שאינה מואצת דיה הנה בדרך כלל התזונה. כשהתפריט היומי חסר רכיבי מזון חיוניים ובמקביל הילד/מתבגר לא מבצע אימון גופני כללל הרי שצפויות בעיות בגדילה.
    4. לגבי משקל הגוף. על פניו חשוב להתייעץ עם דיאטן קליני ולבדוק האם המשקל תקין בהתאם לגילך ומצבך.
    5. לגבי תרגילים עם משקל גוף. מוצע להתאמן 3 פעמים בשבוע בתרגילים משולבים. מתח, מקבילים, שכיבות סמיכה ותרגילים לחיזוק שרירי הבטן והרגליים. מתח- 8 סטים בשני תרגילים שונים- לדוגמה באחיזה רחבה ולאחר מכן באחיזה צרה. מספר חזרות בממוצע 70-80% מיכולת מירבית ולא יכולת מירבית. כלומר אם המקסימום חזרות= 10 הסטים יתבצעו עם 8-7 חזרות בממוצע. אותו הדבר עם שכיבות סמיכה/מקבילים. לפי יכולת. שני תרגילים שונים. סה"כ 8 סטים. רגליים, אין צורך לבצע עלייה על בהונות. עדיף סקווט עם משקל גוף, מכרעים . כל תרגיל 3 סטים של 15. את הסקווט ניתן לבצע בזווית של 90 מעלות במפרק הברך ועם הזמן לבצע בטווחי תנועה גדולים יותר - 60 מעלות. חשובה מאוד הטכניקה. שכיבות סמיכה במצב צר. 4 סטים יספיקו. 70% מיכולת מירבית. במקביל ניתן לבצע מקבילים במצב צר.. תרגילי בטן. 65- סטים יספיקו בשני תרגילים שונים לפי יכולת לבצע את מספר החזרות. לדוגמה, כפיפת גו באלכסון בשכיבה. מרפק ימין לברך שמאל ומרפק שמאל לברך ימין וחוזר חלילה. גשר קדמי בכיווץ סטטי ועוד.
    6. את התוכנית יש לשנות מדי חודש- חודש וחצי. אזי יוחלפו התרגילים, מספר החזרות ואופן הביצוע.
    7. ניתן לשלב מדי 3-2 תוכניות אימונים שיטות אימון שונות. מומלץ לא לבחור בשיטות אימון עצימות מדי שלא מתאימות לגילך ורמתך הנוכחית. למשל, סט מורכב, דרופ סט וכדומה.
    בהצלחה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על הכל,דבר אחד..

דרור
    04/03/2011

במה התכוונת שאמרת לתייעץ עם דיאטנית על משקל הגוף? אני שוקל פחות ממה שצריך?
    דווקא הBMI שלי הוא 20!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• BMI

איתי הר-ניר
    05/03/2011

נורמות BMI אצל מתבגרים עד גיל 18 אינם נמדדות על פי אותם ערכים כמו אצל בוגרים.
    אצת ילדים ומתבגרים הנתונים נבדקים על פי אחוזונים ביחס לאוכלוסיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרועי - המשך

ד''ר איתי זיו
    06/03/2011

מחדד....
    1. נתוני ה- BMI ממש לא מדויקים לאדם שמתאמן על בסיס קבוע. אזי יש לבדוק הרכב הגוף ולא היחס של משקל-גובה בריבוע. מכיוון שנתון זה מתאים לאוכלוסיות לא מאומנות כלל. לפיכך לשם דוגמה,, ספורטאים אנאירוביים ומתאמני כוח ואף שחיינים לפי ה- BMI הנם שמנים באופן ממשי...
    2. לילדים ומתבגרים יש טבלאות BMI שונות ממבוגרים ולא בטוח שבמקרה שלך הנתונים הנם לפיהם.
    3. על פניו ייתכן שמשקלך נמוך יחסית אך לא ניתן לדעת זאת על סמך התכתובות. בכלל חשוב להתייעץ לגבי התפריט עם איש מקצוע. עשוי רק להועיל.
    בהצלחה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו