אני מעונינת....

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אני מעונינת....
    ד
    05/03/2011

אני מעונינת לחטב ומצק את הגוף במיוחד את הישבן.... , יש לי בבית אופניים
    (סטטיות , שלא יוצאים איתן מהבית ) על איזה חלקים זה עובד וממצק?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אני מעונינת....

הוספת תגובה

• ל- ד תגובה

ד''ר איתי זיו
    06/03/2011

הערותי...
    1. רכיבה על אופניים על מנת שתעלה את טונוס השריר ותהיה משמעותית כמשפיעה על ההופעה החיציונית אמורה להתבצע בדופק גבוה ומנחי גוף משתנים. לא כה פשוט....
    רכיבה על אופניים מיועדת לשיפור סבולת לב ריאה ולא לחיזוק שרירים.
    2. לא ניתן להסתפק רק בפעילות אירובית לעניין ויש צורך לשלב תרגילים בחדר הכושר או מחוצה לו. יש צורך לבצע תרגילים מורכבים כמו סקווט, לחיצת חזה וכדומה אם מדובר בחדר הכושר או תרגילים אחרים בסוגים אחרים של פעילות גופנית. במקרה זה נציין שלא מומלצים חזרות רבות בכל תרגיל. ניתן לבצע 15-8 חזרות ובהמשך לבצע את התרגילים בטווח חזרות גדול יותר.
    3. על מנת להעלות טונוס השריר ולחטב את הגוף חשובה ההתנגדות הרבה דיה. כלומר, רק ביצוע תרגילים לא יספיק חשוב שבסיום כל תרגיל יחול קושי לבצע חזרות נוספות.
    4. על מנת לשפר את ההופעה החיצונית חשוב להקפיד על תפריט המוגבל קלורית. ללא הגבלה קלורית בתפריט מותאם לא ממש ניתן יהיה אפשרי להשיג תוצאות.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפי מה....

ד
    06/03/2011

שאתה אומר האופניים בבית לא מחטבות וממצקות את הישבן ....
    איזה תרגילים , פעילויות , כמה צריך לעשות מכל תרגיל , באיזה תדירות יחטבו וימצקו
    לי את הישבן?
    הליכה אולי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ל- ד. שאלה

ד''ר איתי זיו
    07/03/2011

האם יש לך את כל הנתונים? במידה ולא אשמח שתעדכני מה חסר..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה נתונים?

ד
    07/03/2011

אני מעונינת לחטב את הישבן לא במכון כושר אלא בבית לבד , רציתי לדעת
    אילו תרגילים אני אמורה לעשות? , באיזה תדירות לעשות אותם?
    האופניים לבית לא יתרמו בחיטוב הישבן בכלל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה ל -ד

ד''ר איתי זיו
    07/03/2011

נחדד...
    1. פעילות אירובית המתבצעת באמצעות רכיבה על אופניים נניחות תשפר את סבולת לב ריאה וכמובן עשויה להועלי בירידה באחוזי השומן התת עורי וזאת בתנאי שכמות הקלוריות שנעשה בהן שימוש רב יותר מכמות הקלוריות הנצרכות או לכל היותר שווה להן.
    2. פעילות אירובית בהחלט יכולה לסייע לשיפור האסתטיקה אך אין ברירה חייבים אימוני התנגדות.
    3. תרגילים בבית חשוב לשלב אביזרי עזר. פיטבול, גומיות, פיתה.
    4. יש אינסוף תרגילים מתאימים. בעייתי להעלות המתאימים על הכתב. חשוב לשלב תרגילים לקבוצות השרירים השונות. ניתן לשלב בין כמה קבוצות שרירים יחד. למשל לבצע סקווט עם משקל גוף יחד עם לחיצת כתפיים, לבצע שכיבות סמיכה יחד עם גשר קדמי, לבצע כפיפת מרפקים בשילוב עם מכרעים, לבצע סומו סקווט וכך הלאה.
    5. התרגילים שנבחרים אמורים להיות בהתאמה לרמה הכושר הנוכחי.
    6. יש לשים דגש על התרגילים לרגליים בהתאם למטרת האימון שצוינה.
    7. מספר החזרות ואופי האימון - כפי שהוזכר קודם לכן.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הכוונה

ד
    07/03/2011

בשומן התת עורי?
    אם אני יעשה תרגילים כמו לשבת על הרצפה על הברכיים ( כמו כלב ) לשים ידיים
    על הרצפה ולהרים מאחור את הרגליים וגם אפשר לעשות את אותו תרגיל בעמידה,
    זה יכול לחטב את הישבן? כמה סטים מהתרגיל? , כמה ימים בשבוע?
    וגם להוסיף לזה הליכה , כמה פעמים בשבוע?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ל--ד-

ד''ר איתי זיו
    08/03/2011

הערותייי..
    1. חיטוב אזור העכוז תלוי בכמה משתנים - אחוזי השומן התת עורי, הטונוס- מתח שרירי וכמובן הגנטיקה. על מנת ליצור שינוי יש צורך לבצע תרגילים מתאימים עם התנגדות. ללא התנגדות לא ניתן יהיה לחטב מאומה... כך שרק פשיטת ירך, תרגילים בעמידה וכדומה חייבים להיות כנגד עומס. ישנם תרגילים עם משקל גוף שניתן לעשות אך הדבר מצריך ידע בתחום והבנה בהיבט התנועתי.
    2. מספר ימים בשבוע 3 בימים לא עוקבים. כל תרגיל 4-3 סטים בממוצע. צוין במפורט קודם לכן.
    3. הליכה או ריצה קלה כמובן מצוין. ניתן להתחיל ב- 15 דקות ומדי 4 פעמים להעלות ב- 5 דקות את משך הפעילות. 40 דקות בהמשך יספיקו. פעילות זו יש לבצע בדופק מטרה שהנן לפי נוסחה של 226 פחות הגיל מזה יש לחשב 60-70% מהתוצאה.
    פעילות אירובית ניתן להתחיל ב- 3 פעמים בשגבוע ולעבור ל4 ואף ל- 6 פעמים בשבוע.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין ספק שאת בדרך הנכונה...

דפנוש
    07/03/2011

כל הכבוד על היוזמה. לי מאוד קשה להתאמן לבד בבית. אז כרגע מתלבטת בין חדר כושר לבין משהו שחברה שלי המליצה לי קבוצות כושר.. האם שמעת על כך במקרה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא שמעתי....

ד
    08/03/2011

מה ההבדל בין קבוצות כושר למכון כושר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו